Demirtaş'tan SEGBİS'le grup toplantısına katılma talebi

Demirtaş'tan SEGBİS'le grup toplantısına katılma talebi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanlığı’ndan partisinin grup toplantısına cezaevinden SEGBİS yoluyla bağlanmayı talep etti.

Demirtaş, ayrıca eş zamanlı olarak bütün HDP milletvekillerinin de SEGBİS yoluyla grup toplantılarına katılımının sağlanmasını istedi.HDP’den yapılan açıklamaya göre, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanlığına yazdığı bir dilekçe ile partisinin grup toplantılarına cezaevinden SEGBİS yoluyla bağlanmayı talep etti. 

Demirtaş, dilekçesinde kendisi ve diğer milletvekillerinin sekiz aydır yasa dışı bir şekilde tutuklu bulunduklarını öne sürerek, talebini şu ifadelerle dile getirdi:“Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesindeki tutukluluk itiraz dosyama sunduğu savunmada, tutukluluğumuzun yasama faaliyetlerimize katılmada herhangi bir engel teşkil etmediğini belirtmiştir.

Parlamentonun üçüncü büyük partisi olan Halkların Demokratik Partisi’nin Eş Genel Başkanı ve Grup Başkanı olarak, TBMM’de yasama ve denetleme faaliyetlerinin bir parçası olan grup toplantısına cezaevinden SEGBİS yoluyla bağlanıp Meclis Grubuma hitap etmek istiyorum. Eş zamanlı olarak bütün HDP vekillerinin de SEGBİS yoluyla grup toplantılarına katılımının sağlanmasını talep ediyorum.”