Deniz Baykal, Almanya'da İbrahim Tatlıses'in doktoruna gitti

Deniz Baykal, Almanya'da İbrahim Tatlıses'in doktoruna gitti

Sağlık Bakanlığı'na ait uçak ambulans ile Almanya'ya götürülen CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'ın tedavisi, Münih yakınlarındaki "Berufsgenossenschaftliche Unfallklinik Murnau" isimli merkezde gerçekleştirilecek. Baykal'ın tedavisini, sanatçı İbrahim Tatlıses'in de hekimliğini yapan Dr. Marc Schaan yapacak.

Sağlık Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi gören Baykal, tedavisinin devamı için Almanya'ya götürülmek üzere bugün sabah saatlerinde ambulansla Esenboğa Havalimanı'na getirildi.

Bir doktor ve üç yardımcı sağlık personelinin bulunduğu Bakanlığa ait uçak ambulans Almanya'ya götürülen Baykal'a, eşi Olcay Baykal ile kızı Aslı Baykal da eşlik etti.  Baykal'ı Almanya'da Türkiye'nin Münih Başkonsolosluğu yetkilileri karşıladı.

TATLISES'İN DOKTORU TEDAVİ EDECEK

Baykal'ın tedavisi, Münih yakınlarındaki Berufsgenossenschaftliche Unfallklinik Murnau isimli merkezde gerçekleştirilecek. Baykal'ın tedavisini, sanatçı İbrahim Tatlıses'in de tedavisini üstlenen Dr. Schaan yapacak.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, yaptığı açıklamada, Baykal'ın hastanelerinde yaklaşık 7 hafta süren tedavisinin tamamlandığını belirterek, sabah saat 06.00 civarında Almanya'ya gitmek üzere hastaneden uğurladıklarını ifade etmişti.

İbiş, çok kritik süreçler yaşandığını vurgulayarak, "Çok riskli anlar, günler geçirdik ama şükürler olsun ki bugün Deniz Bey iyi bir durumda hastanemizden çıktı. Deniz Bey'in bilinci tam açıktı, bilişsel fonksiyonları yerindeydi. Muhakemesi, konuşması tamdı, sol taraftaki kuvvet kaybı dışında durumu iyiydi. Bundan sonraki süreç, hastanemizde başlayan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarının Almanya'da devamıyla, daha iyi bir durumda Türkiye'ye dönmesidir." açıklamasını yapmıştı.

SİLAHLA BAŞINDAN VURULMUŞTU

İbrahim Tatlıses Maslak’ta uğradığı silahlı saldırıda başından vurulmuş, karnında bekletilen kafatası kemiklerinin yeniden başına yerleştirilmesi ve fizik tedavisinin devamı için Almanya’ya gitmişti.