Deniz Baykal'dan 'İmamoğlu bir proje mi' sorusuna flaş yanıt

Deniz Baykal'dan 'İmamoğlu bir proje mi' sorusuna flaş yanıt

CHP'nin önceki genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "İmamoğlu bir proje mi" sorusuna, "Geçenlerde bir vatandaş sordu, 'elbette bir projedir' dedim. Ekrem İmamoğlu bir Cumhuriyet projesidir" yanıtını verdi.

CHP önceki dönem genel başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, iki yıl sonra canlı yayın programına katıldı. Halk TV’de, Serhan Asker’in konuğu olan Baykal, başta İstanbul seçimleri olmak üzere Ankara siyasetinin sıcak gündemini değerlendirdi.

Baykal, İmamoğlu’nun sloganıyla ilgili olarak, "Her şey çok güzel olacak sloganını bulan arkadaşları yürekten kutluyorum. İnsanlar çıkış yolu arıyor. Bir çıkış yolu arayan kişilere söylüyorum her şey çok güzel olacak" ifadelerini kullandı.

Baykal'ın 'İmamoğlu bir proje mi' sorusuna verdiği yanıtsa şöyle:

"Geçenlerede bir vatandaş sordu, 'elbette bir projedir' dedim. Ekrem İmamoğlu bir Cumhuriyet projesidir. Kendiliğinden çıkmadı; arkasında cumhuriyetin eğitim politikası var, arkasında Cumhuriyet var. Bizim en büyük değerimiz Cumhuriyet. Ekrem İmamoğlu da bir Karadeniz köyünden çıkmış. Güçlükler karşısında yılmamış. Devlet kurumlarında eğitilmiş. Bu anlamda Cumhuriyetin bir ürünüdür. Arkasında bir Cumhuriyet var. Cumhuriyet aldığı bir çocuğu Nobel Ödülü almaya kadar da götürüyor. İBB Başkanlığına da götürüyor. Başbakanlığa da götürüyor”