Deniz Baykal, Erdoğan'ı ABD konusunda yıllar önce uyarmıştı

Deniz Baykal, Erdoğan'ı ABD konusunda yıllar önce uyarmıştı

CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal, kendisi anamuhalefet lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başbakanken ABD'li askerler tarafından 11 Türk askerinin başlarına çuval geçirip kelepçelenmişti. Baykal da Erdoğan'a uyarılarda bulunmuştu. ABD ile yaşanan vize krizinin ardından Baykal'ı o sözleri tekrar gündem oldu.

4 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentinde Amerikan askerleri tarafından Türk Özel Kuvvetleri Bürosu’na yapılan baskınla, 11 Türk askerinin başlarına çuval geçirilmişti. Türk askerleri elleri kelepçeli şekilde kamyonetlerle 'esir' gibi taşınmıştı. CHP'nin bir önceki Genel Başkanı Antalya milletvekili Deniz Baykal derhal ABD'ye NOTA verilmesi gerektiğinin altını çizerek çok sert açıklamalarda bulunmuştu.

Dönemin Başbkanı Erdoğan ise Baykal'ın bu uyarılarını kulak ardı ederek 'Ne NOTASI, müzik notası mı' diye ABD'yi savunan açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin ardından TBMM Kürsü'sünde ABD askerlerini dua ederek sağsalim evlerine dönmelerini temenni etmişti.

ABD ile yaşanan vize krizinin ardından tekrar gündeme gelen o sözler: