Deniz Gezmiş'in arkadaşı YURT'a konuştu: Terörist değil, yurtseverdir!

Deniz Gezmiş'in arkadaşı YURT'a konuştu: Terörist değil, yurtseverdir!

Futbolcu Rıdvan Dilmen'in Deniz Gezmiş'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a benzetmesinin ardından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılmasıyla alevlenen Deniz Gezmiş polemiğine, HDP Gaziantep Millitvekili Celal Doğan'da katıldı. Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı olan HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Deniz Gezmiş hakkında söylediği “terörist “ ifadesine sert tepki gösterdi. Doğan “ Benim arkadaşım Yurtseverdir. Terörist de

Aliseydi KARAGÖZ / YURT

Deniz Gezmiş'in yakın arkadaşı HDP Gaziantep Milletvekili Celal Dogan “O dönemde yaşanan gençler arasındaki çekişmelerin bugüne ait düşünceye taşınmasının asla doğru bulmuyorum. İdam kararı için onay veren cumhurbaşkanı ile zincirbozanda hapishanede birlikte kaldım. idam kararını verenler bizzat bana bunun tarihi bir hata olduğunu itiraf ettiler “ dedi.

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan sözlerini şöyle sürdürdü;

Benim arkadaşım gerçek bir yurtseverdir. Dün de yurtseverdir. Bugün de yaşasaydı yurtsever kalırdı.O nedenle idam kararı verenlerde hata olarak zaten bunu kabul ettiler. İdam kararını veren Cumhurbaşkanı ile zincirbozanda hapishanede birlikte kaldım. “Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesi tarihi bir hata olmuştur” diyerek itiraf etti.

“Bahçeli'nin konuşması kendisini bağlar"

Gençler arasındaki çekişmenin bugüne ait düşünceye taşınmasını doğru bulmuyorum. Tekrar ediyorum. Deniz gezmiş ve arkadaşları gerçek yurtseverdir. Deniz gezmiş benim arkadaşım. O gerçekten enternasyonel bir sosyalistti. O nedenle,Deniz Gezmiş'i bir başkasının değerlendirmesi değil, onu bizim değerlendirmemiz ve onun ne olduğu önemli.

Bahçeli'nin törörist demesi, Deniz Gezmiş'i terörist yapmaz. Deniz'i biz çok iyi tanıyoruz. Deniz'i dünyada tanıyor.Verdiği mücadeleyi de biliyor. Anti emperyalistir. Anti amirekancıdır, sosyalisttir. Benim arkadaşım gerçekten yurtseverdir. Bahçeli'nin konuşması kendisi bağlar. Bahçelinin öyle demesiyle olmuyor bu işler.