İnceöz'den Gülen'le olan fotoğrafına savunma: Sürekli gündeme gelecekse çok acı 

İnceöz'den Gülen'le olan fotoğrafına savunma: Sürekli gündeme gelecekse çok acı 

AKP Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Fetullah Gülen ile çekilmiş olan fotoğrafı hakkında konuştu. 

AKP Grupbaşkenvekili İlknur İnceöz, partisinden birçok milletvekiliyle birlikte Pensilvanya'ya yaptıkları ziyaret sırasında Fethullah Gülen ile çekilen fotoğrafının sürekli gündeme gelmesinin 'çok acı' olacağını söyledi. İnceöz, TBMM'de yaptığı konuşmada AKP'li kadın milletvekillerinin başörtüsü taktığı, erkeklerin de Gülen'in önünde diz çökerek oturduğu fotoğraf hakkında konuştu.

'HERKESİN NE FOTOĞRAFLARI VAR BİLEMEM'

CNN Türk'ün aktardığına göre, muhalefetin eleştirileri üzerine İncesöz şunları söyledi:

"17-25 Aralık'tan önce 2013'ten önce üstelik öyle bir ziyaret olmaksızın o an çekilmiş olan fotoğraf karesi üzerinde burada her canınız yandığında o fotoğraf gündeme gelecekse bu çok acı. Orada herhangi bir şey olmadı, herkesin ne fotoğrafları var onları bilemem. Şunu da özellikle belirtiyorum; Bütün o KHK'larla işten atılmalar, ihraçlar burada bir kriter vardır; 17-25 Aralık'tan sonra yardım ediyorsan… Bir sürü kriter koyduk ki haksızlığın karşısında hep beraber durabilelim."

AKP'Lİ VEKİLLER FOTOĞRAF İÇİN NE DEMİŞTİ?

Sözcü gazetesinin ortaya çıkardığı dönemde büyük yankı uyandıran fotoğraf, TBMM'de uzun bir süre tartışma konusu oldu. 

'YÖNETİMİN BİLGİSİ VARDI'

Fotoğraf basına yansıdıktan sonra Hürriyet'te konuşan AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Ben bir şey ifade etmek istemiyorum. Zaten grup yönetimimizin bilgisi dahilinde gidilmiştir" demişti. 
Eski AKP'li Giresun Milletvekili de şu an AKP Sözcüsü olan Mahir Ünal'ın bilgisi dahilinde ziyaret yaptıklarını söylemişti ve "Gizli, kaçak bir şey yapmış olsak poz vermeyiz, poz vermişiz. Siyasetçiler olarak önemli aktörlerin ne konuştuğunu, ne düşündüğünü bilmek durumundayız" ifadelerini kullanmıştı.

'REİS İÇİN ÖLÜMÜNE MÜCADELE EDEN…'

Eski AKP Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Gülen'in önünde diz çöktüğü fotoğrafın basına yansımasında FETÖ'yü suçlu bulmuş, samimi AKP bir saldırı olarak değerlendirmişti: "Reis için ölümüne mücadele eden AKP'lilere karşı ‘reisçilik’ taslayarak ne pisliklerinizi kapatmaya çalıştığınızı da herkes biliyor."

'NİYE BU KADAR ABARTILDI?'

Eski Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu da darbe girişiminin arkasındaki kişi olduğu ifade edilen Fethullah Gülen'i AKP'li vekillerinin ziyaret etmiş olmasının 'niye bu kadar abartıldığını anlamadığını' söylemişti. Yine eski milletvekillerinden Fatoş Gürkan da bu fotoğrafın bir 'haber değeri taşımadığını' iddia etmiş ve haberi 'art niyetli' olarak değerlendirmişti: "Haberin yayımlanması FETÖ’ye hizmet edilmek için yapılan bir şey."