'Densiz, hadsiz' o Vali'ye tepki: Kars halkı sana ne yaptı?

'Densiz, hadsiz' o Vali'ye tepki: Kars halkı sana ne yaptı?

Gazeteci Mehmet Mert Edirne Valisi Günay Özdemir'in Vatan ve bayrak sevgisi konusunda Edirne ve Kars'ı karşılaştırmasına sert tepki gösterdi. Vali'nin skandal sözlerini köşesine taşıyan Mert 'Edirne'ye vali olmuşsun ama adam olamamışsın' ifadelerini kullandı.

25 Kasım 2017 tarihinde Edirne'nin kurtuluş gecesinde konuşan, eski Kars şimdiki Edirne Valisi Günay Özdemir, SOLO TÜRK gösterisini örnek vererek, aynı gösterinin Kars-Sarıkamış'ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirne'deki kadar aynı duyguyu taşımadıklarını belirtti. Vali Özdemir, "Sarıkamış'ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ama bu kadar duygusal değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne'yi her yerde yaşayacağım" şeklinde konuştu. Vali'nin konuşmasına tepkiler artarak devam ediyor.

Gazete Damga'dan Mehmet Mert bugünkü köşe yazısında Eski Kars Valisi için çok sert sözler sarf etti. Özdemir'e 'Vali olmuşsun ama adam olamamışsın' hikayesini hatırlattı.  

Mert yazısında "Türkiye Cumhuriyeti'nde valilik yapan bir kişi, bir önceki görev yaptığı bir ilimiz için, yeni görev yaptığı başka bir ilde yaptığı konuşmada, aradan bir yıl geçmeden, 'Vatanını sevmeyen, bayrağına sahip çıkmayan, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkmayan halkı vardı' lafını eder mi? Bu lafı eden birisi ya vali değildir. Ya validir ama adam değildir. Veya daha önce görev yaptığı o ilin halkı bu valiye öyle şey yapmıştırki, vali bunun acısını anca böyle çıkartmaya çalışmıştır. ifadelerini kullandı.

KRİTİK SORULAR

Mert, Vali Özdemir'e kritik sorular yöneltti.

"Edirne valinin söylediği bu sözlere uyuyor da Kars uymuyor mu? 
Sarıkamış uymuyor mu? 
Diğer iller uymuyor mu?
Konuşmanda; 'vatan, bayrak' sevgisi konusunda Edirne'yi öveceğim diye, Karslıları rencide etmenin sebebi ne?
Sayın Vali, senin bu yaptığın, 'bölgesel bölücülüğün, kışkırtıcılığın,' daniskası değil de nedir?" ifadelerini kullandı.

VALİ'NİN VEDA KONUŞMASINI HATIRLATTI

Mert yazısının sonunda Vali'nin Kars'tan ayrılırken yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak "Bak mesela daha geçen yıl Kars'tan ayrıldığınızda, veda yemeğinde bu konuşmayı yapmışsınız; “Bu duygular içerisinde vedalaşmak zor. Artık Kars’ın bizim olduğu bilincinde buradan ayrılıyorum ve şunu da söylemek istiyorum ki bütün Karslılara kalbimiz, gönlümüz ve kapımız daima açıktır. Allah’a emanet olun” Sorarım size; 'artık Kasr'ta bizim' derken, siz sizin olan değerlere böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Aynısını yarın Edirne'ye yapmayacağınızı nereden bilelim?" ifadelerini kullandı.