Derince Belediyesi'nin 'En kötü belediye' olarak belirlenmesi gerginlik yarattı

Derince Belediyesi'nin 'En kötü belediye' olarak belirlenmesi gerginlik yarattı

Derince Belediyesi bugün Nisan ayı Olağan Meclis toplantısını gerçekleştirdi. Geçtiğimiz günlerde İnsani Gelişme Vakfı tarafından yapılan ankette Derince Belediyesi’nin en kötü belediye olarak belirlenmesi mecliste kaos yarattı.

Derince Belediye Meclisi bugün Nisan ayı Meclis Olağan toplantısı için bir araya geldi. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı da faaliyet raporlarını okuması ve oylaması için meclis başkanvekili İbrahim Yıldız görüşmeyi yönetti.

Bu anket bizi mutsuz etti

Geçtiğimiz günlerde İnsanı Gelişme Vakfı (İNGEV) tarafından 24 Mart 2019 seçimleri öncesi anket yapılmıştı. Yapılan ankette Derince Belediyesi en kötü belediye seçildi.

Meclis olağan toplantısında da bu konu gündem oldu. CHP Meclisi adına söz alan Nihat Değer anket sonuçları için şunları söyledi: “Faaliyet raporundan önce bir şey söylemek istiyorum. Bugün basında ve kamuoyuna düşen Derince Belediyesinin bir anket sonucu Türkiye’nin en kötü belediye çıkması şahsen beni derinden üzdü. İçimizi sızlattı. Bir Derinceli olarak bu tablodan dolayı mutsuzuz. Biz zaten buranın böyle olduğunu söylüyorduk. Tam 5 dönemdir aynı yönetim ve aynı anlayış ile yönetilen Derince bu tabloyu hak etmiyor dedi. Belediyenin yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler vererek bitirdiğinizi söylediğiniz yerleri gezdik tablo hiçte sizin dediğiniz gibi değil”

“Sadece CHP’liler mi iyi durumda?”

Belediye Başkanı Haydar Bulut, Nihat Değer’in yaptığı konuşmaya ithaf ederek “Sizin CHP’liler hep iyi durumda zaten. Bizim AKP’li Derince Belediyesi mi kötü?” diyerek sözlerine şunları da ekledi: “Belki de bu anket firmalarına para vermedik ondan böyle sonuç çıkmıştır. En azından baştan değil sondan birinciyiz dedi. Başkan faaliyet raporunda yer alan hizmetlerini anlatarak biz birçok projenin temelini attık hepsi de hızlı gidiyor. Yüzme havuzu, Yelken kafe açıldı, Viyadükler yapıldı hiçte söylendiği gibi değil”

MHP’li Hakan Karakaş ise sözü alarak yapılan anket için çok üzgün olduklarını belirtti.

Denetim raporu sıkıntılı

2017 denetim raporunun okunduğu sırada CHP’li üye Serpil Ceylan ve Haydar Bulut arasında denetim raporu için tartışma çıktı. Ceylan “Özellikle temsil ağırlama ve kira giderleri ile ilgili yüksek bir artış var. Denetim raporuna muhalefet şerhi koyuyoruz” dedi. Faaliyet raporu ve Denetim raporundan dolayı meclis toplantısı 3,5 saat sürdü. MHP’li Salim Sayar’da denetim raporunda bizce öyle sıkıntılı bir durum yok, belediye 1 senedir çok hızlı bir çalışmaya girmiş. Bu zaman kadar yatmış gözüken belediye şimdi adeta koşuyor dedi.AKP’li denetim komisyonu başkanı Mehmet Ali Karaaslaner  komisyonda çalıştıklarını ve Serpil Ceylan’ın tam rakamları söylemediğini belirtti. Ceylan’ın olay çıkarmaya çalıştığını ifaede eden Karaaslaner  Belediye raporunu MHP’li arkadaşımız da inceledi. MHP’li üye arkadaşımızda inceledi bir şey yok diyor CHP var diyor kararı kamuoyuna bırakıyoruz dedi. Daha sonra denetim raporu oylandı ve oy çokluğu ile mecliste kabul edildi.

Bir dahaki toplantının 8 Mayıs’ta yapılması kararlaştırıldı.

Meclis toplantısında kavga

Meclis salonundan üyeler ayrılırken bağımsız meclis üyesi Ali İhsan Altın, meclis üyesi Ali İhsan Altın, Başkan Bulut’a ben önerge veriyorum kabul etmiyorsunuz böyle sonuncu olursunuz dedi. Başkanda Altın’a fazla cevap vermeyerek yoluna devam etti. Merdivenlerde Ali İhsan Altın tabi siz anca komisyonculuk yaparsınız sözünü söyleyince başkan sinirlendi ve ne demek istiyorsun ,sözünü geri al dedi. Altın’da almazsam ne olur dedi bu sırada Başkan Altın’ın üzerine yürüdü eliyle kendisini iterek sözünü geri al dedi. Bu sırada diğer meclis üyeleri ve başkan yardımcıları araya girerek kavganın büyümesini önlediler. (Kaynak: KocaeliZirve)