Destici: PYD-YPG'nin sonlandırılması lazım!

Destici: PYD-YPG'nin sonlandırılması lazım!

BBP Genel Başkanı Destici,"Fırat Kalkanı'nın devamı ya da Fırat Kalkanı benzeri harekatlarla mutlaka Suriye'nin kuzeyindeki PYD-YPG yapılanmasının sonlandırılması lazım" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa  Destici, parti genel merkezinde Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)  öncesi yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini  belirterek, şehit olan asker ve polislere Allah'tan rahmet diledi. ABD'nin PKK, PYD ve YPG'ye bin Tırın üzerinde açıktan silah yardımı  yaptığının bilindiğine dikkati çeken Destici, şunları ifade etti: "ABD -istihbarat birimlerimizin bunu bildiğine eminim. Nerede teslim  ediyorsa orada... PYD, YPG'nin eline geçtiği anda, bu silahların imha edilmesi ve  kullanılmasına asla fırsat verilmemesi gerekiyor. Suriye'nin kuzeyinde şu anda  silahlı güç haline getirilen teröristlerin yarın Türkiye'ye silah  doğrultacaklarını ya da ellerinden gelen her türlü terörist eylemi yapacaklarını  biliyoruz. Onun için bunun tedbirinin behemehal alınması gerek. Fırat Kalkanı'nın  devamı ya da Fırat Kalkanı benzeri harekatlarla mutlaka Suriye'nin kuzeyindeki  PYD-YPG yapılanmasının sonlandırılması lazım."

 Destici, Irak'ın kuzeyinde de benzer gelişmeler olduğuna işaret  ederek, Türkiye'nin Irak merkezi hükümeti tarafından başlatılan Telafer'i   DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna fiili asker gönderme şeklinde olmasa da mutlaka  gözlemci sıfatıyla katılmasını istedi.

 Bazı AB üyesi ülkelerle gerilen ilişkilere de değinen Destici, şöyle  devam etti: "Türkiye içerisinde bazı siyasi partilerin, siyasi grupların Batı'yı  suçlamak ya da itham etmek yerine devletimizi, hükümetimizi itham ediyor olmasını  anlamakta zorluk çekiyorum. Kendi meselelerimizi, kendimiz çözeriz. Batı'nın,  Avrupa'nın ya da diğer emperyalist güçlerin Türkiye'nin iç işlerine karışmasına  asla müsaade etmeyiz. Bütün siyasetçilere de çağrımız, Türkiye'yi Avrupa'ya,  Batı'ya şikayet etmekten vazgeçin. Gelin hep birlikte burada meselelerimizi  konuşalım."

MEMUR ZAMMI ELEŞTİRİSİ 

Hükümetin memur ve emekliye verdiği 3+3 zam teklifini de eleştiren  Destici, hükümetin taşeron işçilere kadro sözünü de yerine getirmesini  beklediklerini bildirdi.  İzmir'de, okul servis minibüsünde unutulduktan sonra yaşamını yitiren  3 yaşındaki Alperen Sakin'in babası ile görüştüğünü ve başsağlığı dilediğini  aktaran Destici, "Zaten çocuğumuzun isminin Alperen olması bizde bir duygusal bağ  oluşmasına da vesile oldu. Her çocuğa üzülürüz ama tabi herkesin kendine daha  yakın hissettiği birtakım isimler, özellikler vardır. Babasıyla konuştum.  Geçmişte Avrupa'da bizim teşkilatlarımızda görev yapmış bir arkadaşımız.  Üzüntümüz bunu duyunca daha da arttı." diye konuştu. Destici, soruşturmanın sağlıklı yapılması ve ihmali olanların açığa  çıkarılmasının takipçisi olacaklarını kaydetti.