Devletin kaymakamı, AKP'li vekil adayına mikrofon tuttu

Devletin kaymakamı, AKP'li vekil adayına mikrofon tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AKP Samsun Milletvekili adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz’a mikrofon tutan, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’i sosyal medya hesabından topa tuttu.

Vezirköprü Kaymakamı Altıner’in, bir temel atma münasebetiyle bir araya geldiği AKP Milletvekili adayı Yusuf Ziya Yılmaz ile bu şekilde bir fotoğraf vermesinin, kamu görevi yapan ve tarafsız olması gereken bir mülki amirin tarafsızlığını ortadan kaldırdığını söyleyen Akcagöz, “Devlet tarafsız olmalı ve her siyasi partiye aynı mesafede durmalıdır. Şayet öyle olmazsa, devlet kurumlarına güven zedelenir. Bu ülkenin yarısı, AKP’ye oy vermeyen insanlardan oluşuyor. Ben Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ve Seçim Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Seçim dönemindeyiz ve Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, siyasi bir çalışmanın parçası haline gelmiştir. Derhal görevden uzaklaştırılmalıdır. Seçime gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bir siyasi partinin adayı ve elinde mikrofon, ona eşlik eden bir Kaymakam. Bu fotoğrafı Samsun ve Türkiye kamuoyunun dikkatine ve vicdanına sunuyorum. “ dedi.

Sosyal medya hesabından, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e seslenen Tufan Akcagöz, ‘Biz de oraya geleceğiz, Kaymakam beyi elinde mikrofonla aynı teşrifat için bekliyoruz.. Artık hakikaten yeter.. !! ‘ diye paylaşımda bulundu. Vezirköprü Kaymakamı Altıner de Akcagöz’ün paylaşımına ‘Bi yanlışlık oldu. İki elini kullanınca Sayın başkan mikrofon gayri ihtiyari elimizde kalmış oldu. Bu yorumların hiç birine katılmıyorum.’ şeklinde cevap verdi. CHP Samsun önceki İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün, ‘Sayın Başkan yok, AKP’nin Milletvekili adayı var. Sayın Başkan, istifa etmeden önceydi. Önce bu hitabı bir düzeltin. Gayri ihtiyari mikrofon tutmaları ise, diğer partilerin adayları gelince de bekleriz’ şeklindeki cevabı karşısında Vezirköprü Kaymakam’ı Altıner’in, tüm yorumlarını sildiği görüldü. Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız Tufan Akcagöz, “Kaymakam bey, fotoğrafa bir baksın, yetmiyorsa birden fazla baksın. Yaptığı iş, devlet ciddiyeti ile bağdaşıyor mu, bize açıklasın. Mikrofon elimde kaldı diye açıklama ve savunma olabilir mi? Yazık. Sen devleti temsil ediyorsun, tarafsız olacaksın, buna mecbursun. O mikrofon o şekilde elinde kalmayacak. Bunun bahanesi olmaz. Kaymakam beyin bu hareketi, Vezirköprü seçmeni üzerinde ister istemez baskı oluşturur. Kaymakam devlettir. Devlet, hepimizin devletidir. Kaymakam da hepimizin Kaymakamı olmalıdır. Seçime 1 hafta kaldı. Tarafsızlığını kaybeden bir mülki amir, daha fazla bu görevinde kalmamalıdır. Derhal görevden uzaklaştırılmalıdır. Bu konuda Samsun Valisi Osman Kaymak’a da çağrı yapıyorum. Mutlaka gerekli tedbir kararları alınmalıdır. Devletin Kaymakamı, bir siyasi parti temsilcisi ile bu şekilde fotoğraf veremez.” diye konuştu.

Tufan Akcagöz’ün bu paylaşımının, Twitter’da ve Facebook’ta bir çok takipçi tarafından yorumlandığı ve Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e tepki gösterildiği görüldü.