Dicle Nehri'nde feribot faciası: Ölü sayısı 72'ye çıktı

Dicle Nehri'nde feribot faciası: Ölü sayısı 72'ye çıktı

Irak'ın Musul şehrindeki Dicle Nehri'nde içinde turist ve çocukların bulunduğu bir feribotun alabora olması sonucu 72 kişi hayatını kaybetti.

Irak'ın Musul kentinde Dicle nehri üzerinde bir feribot alabora oldu. Feribotta aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu 100'e yakın yolcu olduğu belirtildi. 

IRAK SAĞLIK BAKANLIĞI: 33'Ü KADIN, 12'Sİ ÇOCUK

Facianın ardından devlet televizyonun açıklama yapan Irak Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Seyf Bedir, Musul'da Dicle Nehri açıklarında bulunan El-Cezire Parkı'nda feribotun batması sonucu 55 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Bedir, hayatını kaybedenlerden 33'ünün kadın, 12'sinin çocuk olduğu bilgisini paylaştı.

Yetkililerin yaptığı açıklamada şu ana kadar 12 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

AFP'de yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı'ndan ismini vermek istemeyen yetkili, 28 kişinin halen kayıp olduğu bilgisini paylaştı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, olaya ve ölü sayısına ilişkin bilgilerin gün içinde açıklanacağını bildirdi.

Yerel kaynaklar, içinde 100'e yakın yolcu bulunduğu belirtilen feribotun yolcu kapasitesinin 50 kişi olduğunu iddia etti.

Dicle Nehri'nde feribot faciası: Ölü sayısı 72'ye çıktı

ÖLÜ SAYISI 72Y'YE ÇIKTI

Akşam saatlerinde yapılan açıklamada faciada ölenlerini sayısının 72'ye çıktığı bildirildi. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Musul'da 50'nin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden olan feribot kazasına ilişkin acil soruşturma açılması talimatı verdi.

Dicle Nehri'nde feribot faciası: Ölü sayısı 72'ye çıktı

Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Abdulmehdi'nin Musul'da bir feribotun batması sonucu sivillerin hayatını kaybettiği olayı yakından takip ettiği ve derhal soruşturma açılması talimatı verdiği belirtildi.