Dilipak: Küçük çıkarları uğruna gelecek nesillerin güvenliğini tehlikeye sokuyorlar

Dilipak: Küçük çıkarları uğruna gelecek nesillerin güvenliğini tehlikeye sokuyorlar

Yandaş Yazar Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde İsrail'i eleştiren bir köşe yazısı yazdı.

Yandaş yazar Abdurrahman Dilipak, YeniAkit'te yer alan köşesinde bugün Tevrat üzerinden İsrail'i eleştirdi.

"2000 yılından beri bu konuda yazıp çiziyorum. Gördüğüm kadarı ile gidişat giderek kötüleşiyor. Kimse de ders almaya pek de niyetli gözükmüyor" diyen Dilipak, yazısında "Din, toplumların umudları, korkuları ve şuuraltlarını oluşturuyor" ifadelerine yer verdi. 

Yazısında kimi ayetleri referans gösteren Dilipak'ın yazısından bazı bölümler şöyle: 

"Aşağıya İsrail yönetimi ve halkını uyaran ayetleri aldım. Başka ayetler de var tabii. Hatta onları kışkırtan, intikam ve öfke yüklü metinler de var.

İsrail halkı artık Musevi de değil. Çoğu din dışı bir hayat yaşıyor. Önemli bir kısmı Siyonist. Dinleri ise kültürel bir aidiyetten başka bir şey değil.

Tarihte de birçok kez aynı sapkınlıkları sebebi ile cezalandırıldılar. Rableri onlardan şikayetçi!

***

İsrail kirlendi (...) Çünkü sahtekârlık ediyorlar. Ve evlere hırsız giriyor, dışarıda ise haydut çeteleri soyuyor”, “Çünki İsrail kendini yaratanı unuttu ve saraylar yaptı ve Yahuda duvarlı şehirlerini çoğalttı. Fakat onun şehirleri üzerine ateşi göndereceğim. Ve onun saraylarını yiyip bitirecek (...) kötülük ektiniz, fesat biçtiniz.”

Yıllar önce kaleme aldığım o yazıda şöyle demiştim: “Onların okudukları kitap, onları böyle uyarıyor. İsrailoğulları yanlış yapıyorlar. Küçük ve geçici bir çıkar karşılığında ebedi hayatlarını feda ediyorlar. Bugünün küçük çıkarları uğruna gelecek nesillerin güvenliğini tehlikeye sokuyorlar. Çocuklarına korku, umutsuzluk, utanç ve acıyı miras bırakıyorlar.

Yoksa onlar bu kitabı hiç mi okumuyorlar? Biz Musa aleyhisselamın çocuklarıyız, onlar Firavunla birlikte. Ve onlar şimdi Hitler’in askerliğine soyunuyorlar. Biz, Hz. Davud ve Hz. Süleyman’ı peygamber biliriz. Onlar “Kral” diyorlar. Onlar Zebur’u bir dua ve zikir kitabı olarak görüyorlar, biz onu mukaddes tanıyoruz. İsrail gençliği büyük ölçüde din dışı bir hayat yaşıyor. Gay’leri, lezbiyenleri, ateistleri ile İsrail artık çok farklı ve kendi özüne yabancı bir çizgi tutturmuş gidiyor. Fahişelerin peşinde koşuyorlar ve putlara tapıyorlar! Bir kan deryasında yüzüyorlar.. Onları bir arada tutan tek şey belki de ortak ve derin korkularıdır. Çünkü başka ortak şeyleri kalmadı. Ve yürekleri paramparça..”