Dışişleri Bakanı'ndan son dakika AB ile Türk vatandaşlarına vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı'ndan son dakika AB ile Türk vatandaşlarına vize serbestisi açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı’nda Rusya'nın Türkiye'ye vize kolaylığına ilişkin "İş adamı ve resmi pasaportluların vizesi kaldırılıyor." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya vizesinin işadamları ve resmi pasaportlar için kalkacağını açıkladı. Çavuşoğlu ayrıca ABD ile tehdit olmaksızın problemli konuların konuşulabileceğini söyledi ve bayram sonrası AB ile Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunu görüşeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “(Rusya ile) İş adamlarımıza, özellikle tır ve kamyon şoförlerimize vizelerin kaldırılması konusunda prensipte anlaştık.” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından verilen akşam yemeğinde büyükelçilere hitap etti.

Çavuşoğlu, dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede, Türk vatandaşlarına uygulanan vizelerin kaldırılması ile Suriye ve İdlib konularının ele alındığını ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca ABD ile Türkiye’nin arasındaki sorunların tehdit olmaksızın konuşulabileceğini açıkladı. Çavuşoğlu, “Türkiye, ABD ile süre gelen tartışmalı konuları tehdit olmaksızın konuşmaya hazır” dedi.

Büyükelçiler yemeğinde konuşan Bakan Çavuşoğlu, bayram sonrası AB Komisyonu Başkanı Frans Timmermans ile Türklere vize serbestisi konusu üzerinde de konuşacağını açıkladı.