Dışişleri bakanlığı neden 'TÜRK' diyemedi?

Dışişleri bakanlığı neden 'TÜRK' diyemedi?

Dışişleri Bakanlığı tarafından Burkina Faso'da meydana gelen terör saldırısı kınamak amacıyla yapılan açıklamada, saldırının gerçekleştiği restoranın Türklere ait olması ve ölenlerden birinin Türk olmasına rağmen, bu bilgilere yer verilmemesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Burkina Faso’da ‘Aziz İstanbul’ adlı bir Türk restoranına düzenlenen silahlı saldırıda biri Türk 18 kişi hayatını kaybetti. Başkent Vagadugu’da daha çok beyazların tercih ettiği restorana motosikletlerle gelen 3 ya da 4 kişi, terasta yemek yiyenleri taramaya başladı. Önceki akşam 21.00 sıralarında meydana gelen olayda polisle saldırganlar arasındaki çatışma sabah 05.00’e kadar sürdü. Saldırıyı düzenleyenlerden ikisi öldürüldü.

'TÜRK' DİYEMEDİ

Açıklamasında ölenlerden birinin Türk olduğunu belirtmeyen Dışişleri bakanı, restoran içinde Türk restoran demedi, restoranın adını da kullanmadı.

Bakanlık tarafından Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'daki terör saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle: 

"Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'da dün gece meydana gelen  ve çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan terörist saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Saldırıda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve bir vatandaşımızın da yaralanmasından ayrıca büyük üzüntü duyulmuştur. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve kardeş Burkina Faso halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diliyoruz. Türkiye son yıllarda uluslararası terörün hedefi haline gelen Burkina Faso'ya desteğini ve dayanışmasını sürdürecektir"

BAŞ ŞÜPHELİ EL KAİDE

Silahlı saldırıda biri Türk 18 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğu açıklandı. Saldırıyı üstlenen olmasa da baş şüpheli El Kaide’ye bağlı bazı gruplar grubu. Bu terör örgütü geçen yıl bir başka restoran ve otele saldırmış, 30 kişi hayatını kaybetmişti.