Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’nin yaptırım kararına tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan ABD’nin yaptırım kararına tepki

ABD, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım uygulama kararı aldı; Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı

Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kararın şiddetle protesto edildği belirtilerek, "ABD Hazine Bakanlığının ülkemizle ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararını şiddetle protesto ediyoruz" denildi.

Açıklamada, "Hiçbir amaca hizmet etmeyecek söz konusu saldırgan tutumun karşılığı (ABD'ye) gecikmeksizin aynıyla verilecektir. ABD yönetimini bu yanlış karardan geri dönmeye çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.

ERDOĞAN, 'TEHDİT DİLİNE' PRİM VERMEYİZ DENİLDİ

ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Brunson serbest kalana kadar Türkiye'ye yaptırım uygulamaya hazır olduklarını açıklamıştı.

Ortada bir pazarlık olmadığını belirten ve süreci "psikolojik savaş" olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Tehdit diline prim vermeyiz" demişti.

Amerikan Kongresi askeri ve mali konularda Türkiye'ye yönelik bazı adımlar atarken, Washington yönetimi de Trump ve Pence üzerinden en üst düzeyde "büyük yaptırımlardan" bahsediyor.

Türkiye ise Brunson davasının hukuki bir süreç olduğunu ve geri adım atmayacağını söylüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu gelecek hafta biraraya gelecek.