Divan 'mükerer imza' tartışmasında son noktayı koydu

Divan 'mükerer imza' tartışmasında son noktayı koydu

Mükerrer imza tartışmasıyla ilgili Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen Kılıçdaroğlu'nun dilekçesini okudu.

Kemal Kılıçdaroğlu,  divana ilettiği dilekçede, divan tarafından tespit edilen 48 imzanın Muharrem İnce'nin hanesine yazılmasını istedi. Bu duruma karşı Muharrem İnce "Bana oy verenlere baskı yapıp o oyları mükerrer hale getireceksiniz, sonra o oyları bana yazacaksınız. Ben lütuf istemiyorum" dedi..

 Divandan yapılan açıklamaya göre İnce 166 imzayla başvurdu, bunlardan ikisi sonradan geri çekildi ve mükerrer imzalar da düşülünce İnce'nin imza sayısı 118'e geriledi ve adaylık barajının altında kaldı. Divan Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mektupla kendi oylarını İnce'ye yazdırmak istediği için İnce'nin aday olabileceğini bildirdi. Fakat İnce bir kez daha kürsüye çıkıp "Mükerrer oy istemiyorum, delgenin özgür iradesini istiyorum" dedi. İnce'nin adaylıktan çekilmesi gündemde. 

MUAHRREM İNCE'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA

Muharrem İnce daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Orada yeterli sayıda imza vardır. O mükerrer imzalar neden bana yazılıyor, Kemal Bey'e yazılmıyor. Öyle bir şey olmaz. Algı operasyonu yapmaya çalışıyorlar. Ben kurultayı aldım. Salonu gördüler, benim kurultayı alacağımı görüyorlar. Şuraya oynuyorlar; bak imzası bile yok, biz ona lütufta bulunuyoruz. Benim kimsenin lütfuna ihtiyacım yok. İmzalarını da geri çeksinler. İstemiyorum kimsenin imzasını. Yürekleri varsa çıksınlar salona, Muharrem İnce'ye imza verecek olanları sorsunlar, bakalım kaç katı görüyorlar. O kurultayı başlarına yıkar onların. "Kurultayı kazanamaz" gibi Ali Cengiz oyunları bunlar. Akşam sandıklar açılınca yeterli imza var mı yok mu görürsünüz. 700 civarında oyla genel başkan olacağım, 49 delege Genel Başkanın marabası değildir. Benim de böyle bir hakkım yoktur. Lütuf kabul etmiyor adalet istiyorum. Adil, özgür bir yarış istiyorum" dedi. 

GERİLİM TIRMANIYOR!

Kurultay salonunda Kemal Kılıçdaroğlu taraftarları ile Muharrem İnce destekçileri arasında slogan yarışı yaşanıyor.

,

Divan açıklamasını yaparken yaşananlar şu şekilde fotoğrafa yansıdı: