Diyanet küs çiftleri barıştıracak...

Diyanet küs çiftleri barıştıracak...

Geçen hafta imamların meyhaneleri gezip içkinin zararlarını anlatmasını isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de "küs çiftleri barıştırma" işine el attı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre bir Kuran kursu öğreticisinin "uzman" olarak görev yaptığı merkezin amacı, "Anne, baba ve çocuklarla ilgili problemlere çözüm üretmek ve yanlış anlayışları ortadan kaldırmak" ifadeleriyle açıklandı.  

Kuran kursu öğreticisi İlknur Karcıoğlu, kurulan merkezi, “Milli ve manevi değerlerimize bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması, sorunların çözümüne katkı sağlanması ve toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi amacıyla hizmet sunmaktadır” sözleriyle savundu.

Elbistan Müftülüğünden yapılan açıklamada ise Aile ve İrşad Bürosu’nun hafta içi öğleden sonra hizmet vereceği ve sayısının artırılacağı belirtildi.

AİLE VE İRŞAD BÜROLARI NEDİR?

Kamuoyunun gündemine ilk kez 2004 yılında çıkarılan bir yönetmelikle gelen Aile ve İrşad Büroları aktif olarak 2018 yılında kullanılmaya başlandı. İslam dininin Sünnilik mezhebinden referansla çiftlere ailenin önemini anlatan merkezler, "dini bilgilendirme yaparak aile yapısının korunması sağlanamaz" gerekçesiyle uzmanlardan tepki çekmişti.