Diyanet'ten 'abi, abla' formülü

Diyanet'ten 'abi, abla' formülü

Diyanet, il ve ilçelere ‘Gençlerin İslami bilgilere ve İslami kimliklere daha çok bürünmelerinin sağlanması’ amacıyla imamlar, hatipler, vaizler ve Kuran kursu öğreticilerinden koordinatörler atadı

BirGün'ün haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dillendirdiği “Dindar nesil” projesinden sonra hız kazandırdığı gençlerin dine yönlendirilmesi adına yaptığı etkinliklere bir yenisi daha ekledi. Kuran kurslarına, camilere, imam hatip okullarına gençlerin yönelimini daha da artıracak etkinlikler yapacağını duyuran Diyanet, 977 yerde cemaatin “abi-abla” uygulamasını anımsatan bir uygulamaya başlıyor. 977 yere, bin 764 “gençlik koordinatörü”nün ataması yapıldı.

Diyanet, müftülüklere gönderdiği yazıda, gençlik koordinatörlerinin müftülükler tarafından belirlenmesini ve kendilerine bildirilmesi istedi. Diyanet, gönderdiği yazıda gençlik koordinatörlüğünün amacının gençlerin İslami bilgilerini artırmak, aile desteklerinin artmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere uygun sosyalleşmelere imkân oluşturmak ve gençlerin öz kimliklerine sahip çıkmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Gençlik koordinatörlüğünün hedefinin, gençleri camilerle ve din görevlileriyle buluşturacak projeler üretilmesiyle, doğru din eğitimi almış, dinine, vatanına, milletine faydalı bir gençlik oluşmasına katkı olduğu bildirildi.

KOORDİNATÖR ORDUSU

Diyanet, il ve ilçe müftü yardımcısı, vaiz, Kuran kursu öğreticileri, imam ve hatipler arasından, 81 il merkezi ile 977 ilçede görev yapacak bin 764 gençlik koordinatörünü seçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı, atadığı bin 764 kişinin yapacağı etkinliklerde kadınlar ve erkekler için ayrı programlar hazırlanacağını duyurdu. İl ve ilçe müftülüklerinin görevlendirdiği koordinatörlerin 974’ünün erkek, 790’ının ise kadın olduğu açıklandı.