Diyanet'ten tepki çekecek bir açıklama daha

Diyanet'ten tepki çekecek bir açıklama daha

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Mardin'de cemaate seslendi. Erbaş "Kur'an ile olmayan çocukların şeytan veya şeytani insanlarla beraber olacağını" söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur-an’ın olmadığı yer karanlık bir yerdir, Kur-an’ın girmediği kalp karanlık bir kalptir, Kur-an’ın girmediği ev harabe bir evdir” dedi. Erbaş, ‘Kur’an okumayan çocukların şeytanlarla beraber olacağı’nı da iddia etti.

Mardin’de konuşan Erbaş açıklamalarına şöyle devam etti;

ŞEYTAN SÜREKLİ ONUNLA OLUR: Kur-an’ın olmadığı yer karanlık bir yerdir, Kur-an’ın girmediği kalp karanlık bir kalptir, Kur-an’ın girmediği ev harabe bir evdir. O yüzden Kur’an her zaman bizimle beraber olmalıdır. Çünkü Rabbimiz buyuruyor ki ‘Kim ki Kur-an’dan uzak yaşarsa, Kur-an’ı eline almazsa, kalbine zihnine koymazsa, yolunu Kur-an’ın çizdiği sırat-ı müstakime çevirmezse biz onun için bir şeytan yaratırız. O şeytan sürekli onunla beraber olur.

MÜSLÜMAN OLMA ÖZELLİĞİNE SAHİP OLACAK: Çocuklara 7 yaşında girdiklerinde namaz kılmaları öğretilmeli. Önce doğru temel dini bilgileri yavaş yavaş öğretmeye başlayacağız. Bu şekilde çocuklarımızın şahsiyet kazanmalarına vesile olacağız. Karakterlerini kazanırken, Müslüman bir şahsiyet olma özelliğine sahip olacak çocuklarımız.