Diyanet'ten, cenazeye saldırıyla ilgili ilk açıklama!

Diyanet'ten, cenazeye saldırıyla ilgili ilk açıklama!

Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldırıyla ilişkin, "Cenazelerle ilgili İslam'ın koyduğu prensiplerle bağdaşmayan tutum ve davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayı kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu tür olayların olmaması gerekiyor" dedi.

Konya'ya gelen Keleş, 95 yaşında vefat eden babasının dayısı Ali Ceran'ın Hacı Veyis Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

Cenaze namazının ardından gazetecilerin, Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesindeki saldırıya ilişkin bir soru üzerine Keleş, 'İslam'ın cenazeler konusundaki en temel ilkesinin saygı ve hürmet olduğunu' söyledi.

Keleş, cenazelerde birtakım söylemlerin, tavırların ve protestoların İslam dininin bu temel ilkesiyle bağdaşmadığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:   

"Bu olay, İslam dini bakımından tasvip edilecek bir olay değildir. Şiddetle kınanması gereken bir olaydır. Peygamber efendimiz bize cenazelere hürmet etmeyi göstermiş ve cenazelerin arkasından kötü konuşulmamasını tavsiye etmiştir. Cenazelerin iyilikleriyle anılmasını tavsiye etmiştir. Cenazelerle ilgili İslam'ın koyduğu prensiplerle bağdaşmayan tutum ve davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayı kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu tür olayların olmaması gerekiyor. Cenazeler, öfkenin üzerinden ifade edileceği bir materyal yapılmamalıdır. Cenazelerin bu tür olaylara alet edilmesi asla kabul edilemez."