Diyarbakır Barosu ve  İHOP'dan Tahir Elçi çağrısı

Diyarbakır Barosu ve İHOP'dan Tahir Elçi çağrısı

Geçen yıl Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi'nin ikinci ölüm yıl dönümü dolayısıyla çağrıda bulundu.

Ölümünün ikinci yıldönümünde Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi anısına çağrı düzenledi. Çağrı metni şöyle:

Merhaba,

Yarın üyemiz, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesinin üzerinden iki yıl geçmiş olacak. Aşağıda İHOP ve Diyarbakır Barosu'nun ortaklığı ile gerçekleştirilen çağrıyı ilginize sunarız.

Sevgiler,

ÇAĞRI
Diyarbakır Baro Başkanı Avukat Tahir Elçi 28 Kasım 2015 tarihinde faili hâlâ meçhul bir cinayet sonucu yaşamını yitirdi. Bu 28 Kasım günü, meslek hayatının neredeyse tamamını cezasızlık ve gözaltında kayıp vakaları ile ağır insan hakları ihlallerine karşı mücadeleye adamış bir insan hakları savunucusu olan Tahir Elçi’nin bizlerden koparılmasının üzerinden 2 yıl geçmiş olacak. Geçtiğimiz 2 yılda, cinayetine dair soruşturma dosyasında kayda değer bir gelişme olmazken kendisinin insan hakları, hukuk ve barış mücadelesi içinde dokunduğu her bir yürekte, faillerinin peşine düştüğü her bir dosyada bıraktığı boşluk giderek büyüyor.
 

Tahir Elçi’yi bu boşlukta yitirmeyeceğiz!
Barış içinde insanca yaşama mücadelesinde hepimiz, sözü onun bıraktığı yerden devralıyoruz.
Bugün saat 21.00’da Diyarbakır Barosu’nun resmi twitter hesabı @Diyarbakirbaro’dan duyurulacak hashtage, çektiğimiz en fazla 1 dakika uzunluğundaki videoları göndererek, Tahir Elçi olmadan geçen 2 yıla dair sesimizi yükseltiyoruz.
Ona seslenmek ve onu anmak için çektiğiniz videoları dilerseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Bu akşam kampanya hesaplarından paylaşılacaktır.
Aramızdan alınışının 2. yılında sözümüzün arkasındayız: Onlarca faili meçhul cinayetin avukatı Tahir Elçi’nin ölümünün faili meçhul kalmasına izin vermeyeceğiz!