Doğan Grubu'na ait Trump Towers'ın ismi değişecek mi?

Doğan Grubu'na ait Trump Towers'ın ismi değişecek mi?

Doğan Grubu'na ait  Mecidiyeköy'de bulunan Donald Trump'ın lisans sahibi olduğu Trump Towers'ın adınıN değiştirilip değiştirilmeyeceği merak konusu oldu.

ABD Türkiye'ye yönelik skandal yaptırım kararları aldı. ABD'den yapılan açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hedef alındı. ABD'den ikinci bir skandal yaptırım karar daha geldi. ABD'nin Türkiye'ye satacağı F-35 savaş uçaklarının satışının durdurulması kararı Senato'dan geçti.

Türkiye'de toplumun her kesiminden tepki yağdı. Doğan Grubu'na ait  Mecidiyeköy'de bulunan Donald Trump'ın lisans sahibi olduğu Trump Towers'ın adını değiştirip değiştirmeyeceği tekrar gündeme geldi. Trump'ın Mecidiyeköy'deki AVM'de ne kadar hissesi olduğu, kimlerin ortaklığının bulunduğu da sorulan sorular arasında.

Trump'ın Aydın Doğan ile ortak yaptığı İstanbul'daki Trump Towers'dan yılda 5 milyon dolar kazandığı iddia ediliyor. 

DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELİŞTİ

Donald Trump’ın “Müslümanları ABD’ye sokmayacağız” şeklindeki açıklamasına Trump Towers ve Doğan Ailesi adına Hanzade Doğan tepki göstermişti. Trump'ın İslam düşmanı sözlerinden sonra da Trump Towers'ın isminin değişmesi gündeme gelmişti.

O dönem Trump yetkililerine 2 kez mektup yazan Hanzade Doğan, gerekli hukuki görüşmelerin yapılması için Doğan Grubu’ndan bir ekibin New York’a gönderildiğini duyurmuştu.

“Trump’ın açıklamasını duyduğum anda samimi bir Müslüman olarak rencide oldum” diyen Hanzade Doğan, “Bu sözlere yönelik henüz belirgin bir tepki ortaya çıkmadan hemen ve derhal Trump yetkililerine bir mektup yazdığını” vurgulamıştı.

"TİCARİ İLİŞKİLER ZARAR GÖRÜR"

Hanzade Doğan, “Mektubumda Trump’ın sözlerinin hem beni, hem ailemi, hem Türk halkını, hem dünya Müslümanlarını, hem de insanlığı yaraladığını belirttim ve bu durumun ticari ilişkilerimizi zedelediğini vurguladım. Ancak bu mektuba duyarlı bir karşılık gelmedi” demişti.