Doğu Perinçek: Gül'ün imzaladığı o gizli plan açıklanmalı

Doğu Perinçek: Gül'ün imzaladığı o gizli plan açıklanmalı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten önemli bir iddia geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunan Perinçek, "Gül'ün imzaladığı planı açıklamalı. Erdoğan, başında bulunduğu yönetimin bu gizli planını karanlıkta bırakamaz" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin gelen merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunan Perinçek, Abdullah Gül'ün Dışişleri Bakanı olduğu sırada, ABD ile Erdoğan Hükümeti adına yaptığı ‘2 Sayfa 9 Maddelik Gizli Planı’ açıklamasını istedi.

2003 YILINA DİKKAT ÇEKTİ

2003 yılına dikkat çeken Perinçek, “Abdullah Gül'ün bir itirafı var. O tarihte Tayyip Erdoğan Başbakan, Abdullah Gül ise Dışişleri Bakanı. 2003 yılının 13 Temmuz gününden bu yana 15 yıldır bu gizli plan üzerine basın toplantıları yapıyoruz ve soruyoruz. Ne Abdullah Gül ne de Tayyip Erdoğan, ‘2 Sayfa 9 Maddelik Gizli Plan’ itirafını yalanlamadılar. Daha önemlisi Tayyip Erdoğan- Abdullah Gül yönetiminin 2014 yılına kadar yaptıkları işler, bu ‘gizli planı’ doğruladı” ifadelerini kullandı.

“BU PLAN KARANLIKTA BIRAKILAMAZ”

Türkiye’nin genel seçime gittiğine değinen Perinçek, “Cumhurbaşkanı ve TBMM seçilecek. Tayyip Erdoğan'ın adaylığı ilan edilmiştir. Önümüzdeki sorunların başında Türkiye'nin güvenliği bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan, başında bulunduğu yönetimin bu gizli planını karanlıkta bırakamaz. Seçimin sağlıklı yapılması için gizli planın aydınlığa kavuşturulması şarttır. Tayyip Erdoğan, seçime kendi sorumluluğu konusunda hesap vererek gitmelidir. Vatan Partisi, gizli planın takipçisi olmaya devam edecektir. AKP dahil bütün siyasal partileri ve kamuoyunu Türkiye'nin gerçek gündemiyle ilgilenmeye ve güvenliğimiz açısından büyük önem taşıyan bu konuda duyarlılığa çağırıyoruz” dedi.