Dünya liderleri çağrıda bulundu

Dünya liderleri çağrıda bulundu

ABD Başkanı Donald Trump, Pyongyang yönetimi ile gerilen ilişkilerin ardından Twitter'dan bir mesaj yazdı. Trump, "Askeri çözümümüz hazır ve nazır" mesajını verdi. Öte yandan başta Almanya ve Rusya olmak üzere birçok ülke, krizin diyalog yoluyla çözülmesi yönünde çağrıda bulundu.

Kuzey Kore ile ABD arasında nükleer savaşın sinyallerini veren atışma devam ederken ABD Başkanı Trump yine Twitter’a sarıldı. Kuzey Kore’nin 4 füze ile 17 dakika içerisinde Guam’ı vurabileceğini açıklamasının ardından Trump, dünyaya açıklamalarda bulundu.

Trump, Twitter’da, “Askeri çözümümüz hazır ve nazır. Kuzey Kore yanlış hareket etmemeli. Umarım Kim Jong Un başka bir yol bulabilir” dedi.
Öte yandan Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki ülke arasındaki iletişimin yanlış olduğunu söylerken, “Bu sorunun askeri bir çözümü olduğunu düşünmüyorum. Almanya, askeri olmayan herhangi bir çözümde yer almak istiyor fakat tartışmayı büyütmek doğru yanıt olmayacaktır” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Kuzey Kore’nin nükleer programı hakkındaki çalışmalarının uzadığını vurgularken, sağduyunun galip gelmesini umduğunu söyledi. Lavrov, “Daha güçlü ve daha akıllı olan taraf krizi çözmek için ilk adımı atmalı” dedi.

‘Vuruşmaya dönüşmemesi temennimiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerginlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülkenin nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaştığını vurgulayan Erdoğan, bunların içerisinde 3 ülkenin nükleer silahlanmada ciddi bir gücü olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, “Temenni ederiz ki bu Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez ve bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum” diye konuştu.