Dünyada 1 Mayıs coşkusu

Dünyada 1 Mayıs coşkusu

1 Mayıs, Dünya'nın farklı ülkelerinde coşkuyla kutlandı. Almanya'da güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğu 1 Mayıs kutlamaları, Rusya'nın başkenti Moskova, Fransa'nın başkenti Paris ve Yunanistan'ın başkenti Atina'da geniş katılımla tamamlandı.

1 Mayıs, Dünya’nın farklı noktalarında kutlandı. Binlerce gösterici meydanlara çıkarken özellikle Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, Fransa’nın başkenti Paris’te ve Rusya’nın başkenti Moskova’da yoğun katılım gözlendi.

Almanya’da neo-nazilerin olası tehdidi ve sol örgütlerin terör örgütü PKK’nın posterini açacaklarını ilan etmesiyle gergin geçen 1 Mayıs kutlamaları İspanya’nın farklı şehirlerinde coşkuyla kutlandı. Rusya’da yoğun bir kalabalık ellerinde pankart ve balonlarla yürüyüş yaparken Filipinler’de gerilim yüksekti.


Filipinler’in başkenti Manila’da göstericiler Devlet Başkanı Duterte’ye benzeyen maketleri yakarken İngiltere’nin başkenti Londra’da ve Newtown Linford’da gösteriler gerçekleşti. İspanya’nın başkenti Madrid ve Malaga’da da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da 1 Mayıs kutlamaları sakin geçti. Reuters’ın geçtiği fotoğraflarda Yunanistan’ın eski Ekonomi Bakanı Yanis Vasroufakis eşiyle görüntülendi.

Almanya’da Türklerin yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinde ise birçok stand kuruldu ve katılımcılar yol kenarında satılan yemekleri tüketti.

İsveç’in başkenti Stockholm’de soğuk havaya rağmen geniş bir katılım vardı. Göstericiler palyaço kıyafetleri ve kostümlerle etkinliğe katılarak renkli görüntülere sebep oldu.