DYP Sözcüsü Abdullahoğlu: Desteğim Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye'

DYP Sözcüsü Abdullahoğlu: Desteğim Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye'

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'yi destekleme kararı aldığını açıkladı.

Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü KemalAbdullahoğlu Pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce' yi destekleme kararı aldığını açıkladı .

Objektif Türkiye sitesinin haberine göre Kemal Abdullahoğlu yaptığı açıklamada:

''Pazar günü Cumhuriyet tarihinin en kritik seçimleri gerçekleşecektir.

Ülkenin çok partili demokratik parlamenter sisteme geri dönmesi için tek adam rejimini oylarıyla reddetmesi yaşamsal ve tarihi önem arz etmektedir. 
Aksi söylense de ülkenin bekasının asıl bu seçimlerdeki sonuçlara bağlı olduğu gözlerden kaçmamalıdır.

Sayın İnce'nin, çok kısa sürede gösterdiği olağan üstü performansı , tüm ülkeyi kucaklayan pozitif ve yapıcı mesajları geniş halk kesimlerini etkilemeye devam etmektedir.

Ayrıca sayın İnce'nin söylem ve vaatleriyle de millet nezdinde ciddi bir umut haline geldiği tartışılamaz bir gerçektir.

On altı yıldır Sayın Erdoğan'ın karşısında tüm ezberleri bozarak bu denli etkili muhalefeti ilk kez Sayın İnce'nin başarabildiği göz ardı edilmemelidir.
Gelinen bu noktada hiç bir siyasi görüşün bu süreçte kendi politikasını ısrarla dayatma lüksü kalmamıştır.

Vakit bütün farklı siyasi görüşleri bir süre için de olsa bir kenara bırakarak, ülkenin ortak demokratik geleceğinde uzlaşma vaktidir.

Türkiye, ya tek kişinin dudakları arasına sıkışmış ve adına da sözde demokrasi denecek, ama gerçekte demokrasiyle hiç ilgisi olmayan bir maceraya sürüklenecek yada, çok partili demokratik parlamenter sisteme dönüş sözü veren demokrat ve özgürlükçü bir adayı Cumhurbaşkanı seçecektir.

İşte bu nedenle parlamenter demokrasi, toplumsal barış ve özgürlükler adına Sayın Muharrem İnce'ye 24 Haziran seçimlerinde destek verme kararı almış bulunuyorum.

Bu destek Cumhuriyetimizin kazanımları adına laik , demokratik parlamenter sisteme inanan ve benimseyen her yurttaş için milli bir görevdir de.

Gelecekte bugünleri yazacak tarihin beni mahcup etmeyeceğine yürekten inanıyorum.

Sayın Muharrem İNCE ye bu tarihi görev ve sorumluluğunda başarılar diliyorum'' dedi.