Ege Üniversitesi'nden skandal talep: Devlet vakıflarına bağış yapan dersi geçiyor

Ege Üniversitesi'nden skandal talep: Devlet vakıflarına bağış yapan dersi geçiyor

Ege Üniversitesi'nde devlet vakıflarına 100 lira bağış yapan öğrenciler, 100 puan alarak dersten geçebiliyor. 

Ege Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrenciler devlet vakıflarına zorunlu olarak bağış yatırarak dersten geçebilecek.

Öğrencilerin geçebilmeleri için Elektronik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökalp Kahraman skandal bir talepte bulundu.

BAĞIŞA 100 TAM PUAN

Evrensel'in aktardığı habere göre, bölümün sitesinde yayınlanan duyuruya göre, dersten kalan öğrencilerin Mehmetçik Vakfı, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Vakfı, Kızılay'dan birine 100 lira bağış yapmaları ve bunu kanıtlamaları karşılığında 100 not ile geçeceklerini açıklandı. Ayrıca, duyuruda Türkçe dil bilgisi kurallarına uyulmadığı da dikkat çekti.

Açıklamada "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersini Alanların Dikkatine Kalan öğrenciler mehmetçik vakfına veya 15 temmuz şehidleri ve gazileri vakfına veya kızılaya 100 lira bağışlayıp, tesvik ederlerse yani vesikalandırırlarsa 100 not ile geçerler. Prof. Dr. Gökalp Kahraman" deniyor. (yazım yanlışları üniversiteye aittir)

Önceki senelerde de Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden kalan öğrenciler, fidan dikme veya kan bağışında bulunmaları koşulu ile dersi geçiriyordu.