'Eğer Anıtkabir'i koruyacak gücünüz yoksa bize bırakın...'

'Eğer Anıtkabir'i koruyacak gücünüz yoksa bize bırakın...'

Anıtkabir'e gerekli saygı ve özenin gösterilmesini isteyen CHP'li Yarkada, bir de teklif yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Anıtkabir, ulusumuzun kurtarıcısının ebedi istirahatgahıdır. Anıtkabir'e yönelik özensizlik, tarihimizi yok saymakla eşdeğerdir" dedi. Yarkadaş, "Eğer Anıtkabir'i koruyacak gücünüz yoksa bize bırakın, biz gözümüz gibi bakarız" diye konuştu.

 "ÖZEN GÖSTERİLMİYOR" 

SÖZCÜ Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in bugünkü köşesine taşıdığı bir mektup Anıtkabir'in bakımına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Özdil köşesinde yer verdiği bir mektupta Anıtkabir'e yeterli özenin gösterilmediğine dikkat çekiyordu. 

 ÖZDİL DİKKAT ÇEKTİ 

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Sözcü Yazarı Yılmaz Özdil'in yazısını TBMM gündemine taşıdı. Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı önergede "Anıtkabir'e neden gerekli ilgi, saygı ve özeni göstermiyorsunuz?" diye sordu. 

"SAYGISIZLIK SÜRÜYOR"

 Anıtkabir'de bir süre önce bir çocuk parkı kurulduğu ve halkın tepkisi sonucu kaldırıldığını hatırlatan Yarkadaş, "Kabrin ve çevresinin bakımı yapılmayarak, görevli personel sayısı azaltılarak bu saygısızlık devam ettiriliyor" ifadesini kullandı. 

 "KADERİNE TERK EDİLİYOR" 

Anıtkabir'in adeta kaderine terk edilmiş bir hale sokulmaya çalışıldığını belirten Yarkadaş, Binali Yıldırım'a şöyle seslendi: 

"Anıtkabir, milletimizin tarihinin sembollerinden biridir. Atatürk'ün ebedi istirahatgahıdır. Bu anıta gerekli özeni göstermiyor ve saygısızlık yapıyorsunuz. Anıtkabir'i koruyacak, bakımını yapacak gücünüz yoksa; bize bırakın. Biz oraya gözümüz gibi bakarız. Buna gücümüz yeter! Yok gücünüz var da niyetiniz yoksa çıkın bunu da açıkça söyleyin ve yüzünüzdeki maskeyi indirin. Halkımız gerçek yüzünüzü ve kimliğinizi görsün." 

Yarkadaş, cumhuriyetle özdeşleşmiş sembollerin AKP eliyle silinmeye ve unutturulmaya çalışıldığını da vurguladı. CHP'li vekil, "Anıtkabir, yıkılmaz bir semboldür. Oraya gereken değeri vermeyenlerin milletimizin gözünde beş paralık bir değeri yoktur" dedi. 
 
SERT KONUŞTU 

Anıtkabir'in bir yas mekanı olduğunu da vurgulayan Yarkadaş, "Bu mekan gerçek kimliğinden soyutlanmak; herhangi ve sıradan bir alana dönüştürülmek isteniyor. Bunun adı açıkça aşağılıktır, kahpeliktir ve soysuzluktur" dedi. CHP'li vekil, Atatürk'e ve aziz hatırasına yönelik saygısızlığa izin vermeyeceklerini de söyledi.​