Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem'den açıklama: ABD olmaz başka yerden pamuk alırız

Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem'den açıklama: ABD olmaz başka yerden pamuk alırız

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem Türkiye'nin ABD'nin çelik soruşturmasına karşı pamuk ithalatında damping uygulayabileceğini söyledi. Açıklamalarda bulunan Adana Ticaret Odası Başkanı Zeki Kıvanç, " Vergiye ilave bir vergi hemen çıkmaz. Türkiye sadece ABD'den pamuk ithal etmiyor. Başka yerden de pamuk alabiliriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, ABD Başkanı Donald Trump'ın çelik ithalatına vergi kararına Türkiye'nin pamuk ile cevap vermeye hazırlandığını söyledi. Bu karara ilk yorum pamuğun başkenti olan Adana’dan geldi. Bu kararın Türkiye’deki tekstil sektörünü az da olsa olumsuz etkileyeceğini söyleyen Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada “ABD pamuğuna şuan yüzde 3 lük bir damping vergisi uygulanıyor. Bu vergiye ilave bir vergi hemen çıkmaz. Ancak hükümetin alacağı bir karar olması lazım ki bu şekilde uygulansın. Yoksa bu çok zor bir süreç.” dedi.

BİR BAŞKA ÜLKEDEN PAMUK ALIRIZ

Tekstil sektörününde olumsuz etkileneceğini belirten Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, “Türkiye’de pamuk ihtiyacı çok fazla… Böyle bir ambargonun uygulanması tekstil sektörünü az da olsa zora sokabilir. Ayrıca Türkiye sadece ABD’den pamuk ithal etmiyor. Birçok farklı ülkeden pamuk ithal ediyoruz. ABD olmaz bir başka ülkeden pamuk alırız. Bizim işimize neresi gelirse pamuğu oradan alırız. “dedi.

Ayrıca böyle bir kararında çok zor çıkacağını belirten  Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç” Bu karar öyle hemen çıkmaz. Çok uzun bir süreç. Bakıp göreceğiz.” şeklinde konuştu.