Ekrem İmamoğlu açıkladı: Sayım bitiminde aradaki fark...

Ekrem İmamoğlu açıkladı: Sayım bitiminde aradaki fark...

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu FOX TV'de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat'te.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

Türkiye en çok sizi konuşuyor iç dünyanız ne diyor?

Bir kere şaşkın değilim. 48 yaşındayım. İç dünyam bana çok genç olduğumu söylüyor. Enerjik hissediyorum. Atatürk samsuna çıkmaya karar verdiğinde 38 yaşındaydı. Ben atatürkün o kararı aldığındaki yaşından 10 yaş büyüğüm.

Bugün en çok ihtiyacınız olan şey insan. Tek başına bir şeyler yapmak hayır. İhtiyaç duyduğunuz kim toplumdaki herkes aslında. Doğru insanlar kendi konularında uzman insanlar.

Belediye başkanı olduğum gün ben Alpaslan Türkeşin anarım. Demirel'i de Erbakan'ı hep anarım. Herkesle aynı düşünmek zorunda değilim.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN SON BİLGİ

Her şey bir deneyimdir. Yarınlarda yanlış yapmamak adına bir deneyim. sürece katkı veren avukatlarımıza, çalışanlarımıza, kadınlara, gençlere teşekkür ediyorum. Keşke bu süreç uzamasaydı. 17 ilçe sonuçlandı. 18 bin 742 aradaki fark. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. 785 oy benim adıma geçerli hale getirildi. Aradaki fark 1389.

Bütün geçersiz oyların sayımının sonu yok. Ankara'da 2014'te sayılmadı. Mansur Yavaş itiraz süreci devam ederken Sayın Gökçek'e mazbata verildi. 

Dün itibariyle kendi hesaplarımdan rakamları sürekli yenileceğiz.

Şuan fark 18 bin 742. 17 ilçede sayım bitti. YSK'dan da görebilirsiniz bu sonuçları.

 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. %5 te ikisi gibi bir orana tekabül ediyor. Sayılan geçersiz oylardan 785 oy bize 2184 oy rakibimize eklendi. 

Sayım bitiminde aradaki fark 18 bin ila 20 bin arasında bir banda oturacak.