'Elleri vicdanlarında değil cüzdanlarında'

'Elleri vicdanlarında değil cüzdanlarında'

HDP’nin başlattığı 'Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni ziyaret eden CHP Diyarbakır İl Başkanı Sayın, "Adalet yazısını görünce hala adalet yürüyüşünde hissettim" dedi.

HDP'nin dört ili kapsayacak Vicdan ve Adalet Mitingi, Diyarbakır'da 4. gününe girdi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve beraberindeki heyet, HDP'ye destek ziyaretinde bulundu ve HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir ile birlikte açıklamalarda bulundu.

'TÜRKİYE'YE ÇOK GÜÇLÜ BİR DEMOKRASİ GELECEK'

CHP'li Sayın, şunları ifade etti:

Adalet yazısını görünce hala adalet yürüyüşünde hissettim. Biz bu yürüyüşe devam etmek istiyoruz. Genel başkanımız yürüyüşü başlattığında başbakan yollarda adalet aranmaz dedi. Sokaklar sizindir. Sokaklarda hak hukuk vicdan arayışını devam ettirin. Nasıl 15 Temmuz’da demokrasi sokaklarda arandıysa biz de sokaklarda arayacağız. HDP’nin başlattığı bu eylemi canı gönülden destekliyoruz. Gönül isterdi ki bu nöbeti birlikte devam ettirelim ama izin verilmiyor. Tüm Türkiye halkı emin olsun Türkiye’ye çok güçlü bir demokrasi gelecek. 

'BİR DAMLA SU YAĞSA İSTANBUL VENEDİK'E DÖNÜŞÜYOR'

Osman Baydemir de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baydemir'in açıklamaları özetle şöyle:

Ne diyor; “Avrupa bizi kıskanıyor, biz dünyada birinciyiz”. Gerçekten birinci oldukları konular var. İş cinayetlerinde Avrupa birincisiler örneğin. Hakikaten dünya kıskansa yeridir, bir damla su yağsa İstanbul Venedik’e dönüşüyor. İşte çarpık anlayışınızın, yalanlarınıza bir müddet sonra kendiniz tarafından inanılmasının sonuçlarıdır. Bir yalan söylüyorlar, sonra o yalana kendileri de inanıyorlar. 

'ALMANYA IRKÇILIKLA HESAPLAŞTIĞI İÇİN ZENGİNLEŞTİ'

“Almanya hasbelkader zengin oldu” diyor AKP Genel Başkanı. Almanya Hasbelkader zengin olmadı ey AKP Genel Başkanı. Almanya ırkçılıkla hesaplaştığı için zenginleşti. Onların 70 yıl önce reddettiklerini bugün bu coğrafyada sizler hayata geçirmek istiyorsunuz. Bir kez daha faşizm bu coğrafyayı sarsın diyorsunuz. 

'ERDOĞAN 18 GÜNDÜR AÇIKLAYAMIYOR' 

G20 toplantısında Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’a ithamda bulundu. “6-7 Ekim olaylarında insanların hayatını kaybetmesinden Demirtaş sorumludur” dedi. Demirtaş cezaevinde sana bir çağrı yaptı. Tam 18 gün önce. “Açıkla dedi, varsa bir delilin savcıya ver” dedi. Eğer delilin yoksa sen iftiracısın dedi. Aradan 18 gün geçmiş hala suskun.

'ELLERİ VİCDANLARINDA DEĞİL CÜZDANLARINDA'

Emin olun yalanına bir tek kendisi inanıyor. Elini vicdanına koyan kimse inanmıyor. Elini cüzdanına koyan yanındakiler de inanmış gibi duruyor. Onların eli vicdanlarında değil, cüzdanlarında. Cüzdanları da beyt-ül maldan, hırsızlıktan doluyor. 

ERDOĞAN'A ÇAĞRI: DEMİRTAŞ'TAN ÖZÜR DİLE

Biz bu yalanın, bu iftiranın peşini bırakmayacağız. Ya belgeni ortaya koyarsın, savcıya verirsin ya da müfterisin. Henüz vakit varken ayağa kalk ve Selahattin Demirtaş’tan özür dile, toplumdan özür dile. Yalanından dolayı özür dile. 

“Yargı neden iktidarın baskısı altında” sorusuna verebileceğimiz en net cevap Selahattin Demirtaş’ın darbeyle tutuklandığı 4 Kasım’dan bu yana henüz duruşmasının yapılmamış olmasıdır. Niçin? Çünkü Demirtaş’ın mahkemede bu sistemi yargılayacağını biliyorlar. Hakikatin açığa çıkmasından korkuyorlar.