'Vücudumun her katmanını ayrı seviyorum'

'Vücudumun her katmanını ayrı seviyorum'

''Utangaç küçük şişman bir kızdım şimdiyse vücudunun her katmanını ayrı seven, özgüveni tam bir kadın...'' Bu sözler dünyanın en şişman mankeni Tess Munster'a ait.

Dünyada yıkılmaya başlayan bir görüş var. O da “Sadece zayıf kadınlar güzeldir.”

Bunun en büyük örneği; büyük ölçülere sahip model Tess Holliday.

Holliday; H&M, Monif C gibi dünyaca ünlü markalara modellik yapıyor. Vogue İtalya’ya kapak oluyor.

Kiloluların manken olamayacağı klişesini yıkan isim Tess Holliday çok çarpıcı itiraflarda bulundu. İşte Holliday’ in paylaşım rekorları kıran o itirafı:


” Mississippi’de utangaç şişman küçük bir kızdım. En büyük hayalim manken olmaktı. O sıralar, kilolarımdan dolayı bunun sadece hayalden ibaret olduğunu düşünüyordum. Yıllar geçti ve ben kilolarımla barıştım. Kendimi sevdim. En çok da çıplakken…
Çocukluk hayalim gerçekleşti, manken oldum.

Dünyaca ünlü markalara modellik yapmaya başladım.  Evlendim Bowie adında bir çocuğum, 1.5 milyon da Instagram takipçim oldu.

Zayıflamak istemiyorum! Halimden çok mutluyum

Yemek yemek beni mutlu ediyor zayıflamak istemiyorum fakat sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum. ”
Tess Holliday dünyada tek değil. Hem podyumlarda hem de sinema ve müzik dünyasında fazla kilolu olduğu halde çok gözde olan ve iyi kazanan ünlüler var. Üstelik bu fazla kilolu, büyük beden kadınların hepsi de çok güzel. İşte şişman ünlülerden bazıları…
CRYSTAL RENN; bugün dünyanın en iyi büyük beden mankenlerinden biri. Crystal Renn, Jean-Paul Gaultier’nin defilesinde podyuma çıktı.

LIZZIE MILLER; demeçleri Glamour’da tam sayfa yayınlandı. Miller’ın ajansı modele kilo vermemesini söylüyor.

KIRSTIE ALLEY; Alley, aşırı kilolarıyla bir bakıma Hollywood’un sıfır beden güzellik anlayışına da kafa tutan ünlülerden.

Zayıf kadın güzeldir imajı gün geçtikçe yıkılıyor

Yıllardır medyadan, TV’lerden, dergilerden, gazetelerden aynı tip bir kadın güzellik algısı pompalanıyordu. Zayıf, ince belli, uzun boyunlu, uzun boylu, elmacık kemikleri fırlak, kazma gibi dişli tıpatıp aynı kadınlar. Kıyafetler, iç çamaşırları, mayolar, bikiniler, vs. hep bu kadınlar üzerinden tanıtılıyordu.
Anoreksiya nervoza, bulumiya gibi hastalıklar aşırı zayıf olma tutkusu nedeniyle artış gösterince; Fransa başta olmak üzere, Avrupa’nın birçok ülkesinde  ‘aşırı zayıf’ mankenlerin çalıştırılmasını yasaklayan yasa yürürlüğe girdi.  Dünya genelinde birçok modacı defileye sıfır beden manken çıkarmama kararı aldı. Daha dolgun modeller moda dünyasını domine etmeye başladı.

Bunlardan biri de; Dünyanın en şişman mankeni Tess Munster

İngiliz Tess Munster kilolu haliyle cesur giysileri ve mankenlik kariyeri ile gündeme bomba gibi düşmeye devam ediyor. Halinden gayet memnun olan manken 118 kilo ağırlığında ve 165 santimetre boyuyla son derece cesaretli pozlar verip podyumda dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. 1985 doğumlu olan Holliday kilolarımı saklamak için ne giysem seçeneğini kafasından silerek, kilolarından olumlu faydalanmış.
Biz de Tess Holiday ‘e başarılar diliyoruz. Siz yine de kilolarınıza dikkat edin. Herkes Holliday kadar şanslı olmayabilir.i.