'Enis Berberoğlu’ derhal tahliye edilmeli, ilk duruşmada da beraat etmelidir'

'Enis Berberoğlu’ derhal tahliye edilmeli, ilk duruşmada da beraat etmelidir'

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ile Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel Meclis'te basın toplantısı düzenlediler. Aldan 'Anayasa Mahkemesi kararı ve İstanbul Bölge Adliye Cumhuriyet Savcısının yazısı çerçevesinde kesinlikle ve kesinlikle mahkemenin bozmaya uyması zorunludur. Derhal Enis Berberoğlu’nun tahliyesi gerekmektedir' dedi.

Tutuklu bulunan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tahliye edilmesini isteyen Aldan, şöyle dedi:

“MİT TIR’ları 19 Ocak 2014 günü arandıktan sonra ve zorla bir anlamda devletin ’aramayın’ demesine rağmen aranmasından sonra hemen apar topar bir yasa değişikliği yoluna gidilmiştir. MİT Kanunun 27. Maddesi değiştirilmiştir.

MİT’in en mahrem bilgilerini çalan ve bunu ifşa eden kişiler Türk Ceza Kanununun 330. Maddesindeki gibi müebbet hapis ile değil ancak ve ancak MİT Kanunun 27. Maddesi gereğince cezalandırılırlar.

Bu konuda şu andan itibaren MİT’in en mahrem bilgilerini, devletin en hayati bilgilerini yayanlar dahi müebbet hapisle cezalandırılmayacak duruma getirilmiştir.

 Şu andan itibaren yerel mahkemeye yani İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesine bu dosya gelecektir, bu adliye mahkemesinin bozmasından sonra. Elimizdeki bu Anayasa Mahkemesi kararı ve İstanbul Bölge Adliye Cumhuriyet Savcısının bu yazısı çerçevesinde kesinlikle ve kesinlikle mahkemenin bozmaya uyması zorunludur. Derhal Enis Berberoğlu’nun tahliyesi gerekmektedir.”

“SEÇİLEN KURBANDIR”

Cemal Okan Yüksel de basın toplantısında şunları söyledi:

“Enis Berberoğlu’nun belgeleri Can Dündar’a verdiği iddia edilen tarih 27 Mayıs 2015. Belgelerin Hollanda Hükümetine ulaştırıldığı tarih 9 Ocak 2015, 5 ay önce. Nerede devlet sırrı? Ortada belli ki apaçık Türkiye aleyhine bir casusluk faaliyeti yürütülmüş, yabancı bir devleti, yabancı parlamenterlere, yabancı hükümetlere MİT TIR’larıyla ilgili belgeler verilmiş ama Enis Berberoğlu’nun bununla hiçbir alakası yok. Enis Berberoğlu hükümet tarafından hem CHP’ye zarar vermek hem de kendilerini aklamak için seçilen kurbandır. Yapılması gereken şey Enis Berberoğlu’nun derhal tahliye edilmesi ve ilk duruşmada beraatine karar verilmesidir.”