Enis Berberoğlu'nun avukatı Enis Berberoğlu'nun son sözünü açıkladı

Enis Berberoğlu'nun avukatı Enis Berberoğlu'nun son sözünü açıkladı

Tutuklama kararı sonrası Enis Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün adliye önüne açıklama yaptı

Avukat Murat Ergün, "Az önce mahkeme tarafından müebbet hapis cezasına çarptırılan CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu haksızlığa, hukuksuzluğa uğramıştır. Ben yıllarca Silivri'de FETÖ ile mücadele etmiş bir avukat olarak ve müvekkilim görevini yaparken FETÖ ile mücadele etmiş bir basın mensubu olarak, bugün burada FETÖ'cülükle suçlanıp mahkum olmaktan utanç duyuyoruz. Unatcımızın kaynağı bizim yaptığımız eylemler değil hukuk adına bize yapılandır.

Hukuk adına utanıyoruz. Enis Berberoğlu'nun avukatı olmaktan onur duyuyorum; çünkü hiçbir zaman hukuksuzluğa teslim olmadı. Hep doğruları söyledi. Ayrılmadan önce söylediği son söz: 'Eğer memleket için hayırlı olacaksa bir kere değil 10 kere müebbet yemeye hazırım. Bu hukuka ve demokrasiye doğru gidişin bir başlangıcı olsun.'Sabit ikametgahı var denen damatların serbest bırakıldığı, iyi uyuyamıyor uykusu kaçıyor denilen damatların serbest bırakıldığı yerde; her duruşmaya gelen, öğle yemeğinde şu arkadaki kafede tost yiyip tekrar duruşmaya gelen İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu kaçma şüphesiyle tutuklandı.

Ben mahkemelerin verdiği karara saygı duyuyorum, saygı duymak zorundayım; ama kabul etmiyorum, reddediyorum. Özellikle bu gerekçeyi, tutuklamayı şiddetle reddediyorum. Bu tutuklamanın benim vicdanımda, aklımda, hukuk bilgimde yeri yoktur. Bu yapılan hukuksuzluğu Türk Milleti'ne şikayet ediyorum. Biz hukukçular olarak hukuk mercilerinin neresi olduğunu biliyoruz, itirazımızı da yapacağız. Ama burada hukuksuzluğa uğrayan milletin vekilidir" dedi.

Erdem Gül'ün açıklamaları şöyle:

Uzun söze gerek yok arkadaşlar. Ortada bütün bu tanık olduğumuz yargılama ve iki tane haber. Ve onun sonucunda bir müebbet çıkardı bu mesele. Doğrudan doğruya gazetecilik davasıdır bu. Ülkede gazeteciliği engelleme davasıdır bu. Gazetecilik açısından hakkaten vahim durumdayız. İki haber dışında hiçbir delil bulunmamaktadır.

Normal bir halk bu yargılamayı yapsaydı, ille de bir ceza verin denseydi daha farklı bir durumda olurduk. Kopkoyu bir hukuksuzluk içerisindeyiz. Üzüntülüyüz, bir milletvekili tutuklandı. Ama geriye dönük baktığınızda bir gazetecidir.

Son söylediği sözleri aktarayım size.

Ben bu işten alacaklı çıkacağım ve üstesinden gelirim. Kimsenin üzülmesini istemiyorum. Yapılacak tek şey özgürlüklerin sağlanması için mücadele etmeyi sürdürmek. Ben bu mücadeleyi bugüne kadar sürdürdüm. Dolayısıyla kalanlar ellerini başlarına koysunlar ve düşünsünler. Mücadeleyi sürdürsünler.