Eniştesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a racon kesti: Bize sormadan neden 10 günlük tatil kararı aldınız

Eniştesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a racon kesti: Bize sormadan neden 10 günlük tatil kararı aldınız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a kendi değimi ile ilk raconu, Emine Erdoğan’ın kuzeni Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran kesti. Baran eniştesi Erdoğan’ı  10 günlük bayram tatili kararından dolayı gazetelere demeç vererek sert bir şekilde eleştirdi.  Bu konularda görüşlerinin alınmasını isteyerek, tek başına karar verilmesini isim vermeden eleştirdi.

Selçuk ARSLAN-YURT Gazetesi

TESK Başkanı Bendevi Palandöken de bu kararların sadece esnafı değil, bayram geleneğini de öldürdüğünü söylerken,  ANKESOB Başkan Vekili Hasan  Çavuşoğlu da esnafın bayram hevesinin kursağında kaldığını öne sürdü.

BARAN’IN ENİŞTE İSYANI

Yaz tatili ve bayramlarda Ankara’nın sokaklarının, ‘boşaldığını’ söyleyen ATO Başkanı Gürsel Baran, uzun bayram tatillerinde alış verişin ‘durma noktasına geldiğine’ dikkat çekti. Bakanlar Kurulu Üyelerinin de çoğunlukla karşı çıkmasına karşılık, Erdoğan’ın, ‘tek başına’  on günlük bayram tatili kararının almasına da gönderme yapan ATO Başkanı Gürsel  Baran şunları söyledi:

‘Tahsilat şansımızın olmadığı bu dönemde ödeme yapmak zorundayız. Bu kararlar alınırken esnaf ve tüccarların da fikrinin sorulmasını istiyoruz’

PALANDÖKEN’DEN BARAN’A DESTEK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı (TESK) Bendevi Palandöken de ATO Başkanı Gürsel Baran’a destek verdi. Palandöken şunları söyledi:
​  ‘Esnafın borcu var. Ciro yapmak zorunda. Ama iş hayatını on gün durdurma kararı veriliyor. Esnafın yüzü bayramlarda gülüyor. Bayram demek alışveriş demektir. Tatiller hem esnafı hem de bayram geleneğini öldürüyor’

ESNAFIN HEVESİ KURSAĞIUNDA KALDI DİYEN ANKESOB’U DA YANINA ALDI

ATO Başkanı Gürsel Baran, Erdoğan’ın on günlük bayram tatili kararına isyanına ANKESOB Başkanvekili Hasan Çavuşoğlu da destek oldu.  Çavuşoğlu da özetle şunları söyledi: 

‘Ankara zaten uzun zamandır boş. Herkes tatilden dönecek derken, hayal kırıklığına uğradık. Esnaf bu karardan büyük yara alacak. Valizini kapan tatile gidecek. Esnafın bayram hevesi kursağında kaldı’