Ensar Vakfı okullarda çocuklara 'sabır'ı öğretecek!

Ensar Vakfı okullarda çocuklara 'sabır'ı öğretecek!

Milli Eğitim Bakanlığı, istismar skandallarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na yeni bir projeyle okul kapılarını açıyor. Ensar, okullarda ‘sabır’ konulu yarışma düzenleyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Karaman’da “misafirhane” adı altındaki kaçak yurtlarda erkek çocuklara istismar skandalıyla gündeme gelen, yandaş Ensar Vakfı ile işbirliğini her alanda sürdürmeye devam ediyor. İlerici kamuoyunun tepkisini çeken “Türkiye Değer Ödülleri” de bu yıl yine gündemde olacak. Bakanlık 7’ncisi düzenlenecek ödül törenleri için bütün okulların kapısını yeniden Ensar Vakfı’na açacak. Etkinliğin bütün harcamaları vakıf tarafından yapılacak, MEB ise okulları Ensar için seferber edecek. Dinci vakfın bu yılki yarışma konusu “sabır” olarak açıklandı.

VAKIF, 'DEĞERLENDİRECEK'

Bakanlığın illere talimatında Ensar Vakfı ile ilişki “değerlerimizin yaşatılması, öğrencilerimizle buluşturulması, okullarımızdan başlamak üzere tüm toplum ve insanlığa yayılması” olarak belirtildi. Yarışmada Ensar Vakfı’nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Değerler Eğitimi Merkezi (DEM) de proje ortağı ve sponsoru olarak yer aldı.

Bu yıl “sabır” teması ile Ensar Vakfı’na emanet edilecek çocuklar, yeniden dini vakfın değerlendirmesine sunulacak. Okul idaresi başkanlığında, okul rehber öğretmeni, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, sınıf öğretmeni ve okul yönetimi ile yapılan değerlendirmelerle “aday öğrenciler”in belirleneceği vurgulandı. Ödül şartnamesinde, öğretmenlerin gözlemleri, öğrencinin örnek davranışları, diğer öğrencilerden ayırt eden özellikleri, öğrencideki bu değerin kendisi ve çevresine yansıması kriterlerine göre çocukların “aday” gösterilmesi beklenirken, belirlenen “sabır” teması konusunda öğrencilerin nasıl ve neye sabır göstermiş olduğunun belirtilmemesi de dikkat çekti. Ayrıca çocukların resim, şiir, hikâye, kısa film ve karikatür dallarında “sabır” değerini ifade etmeleri istenecek.

ÇOCUKLARI MEB TAŞIYACAK

MEB, Ensar projesinde bu yıl da insan kaynağı yaratma rolüne devam edecek. İl milli eğitim müdürlüklerine okul müdürleri ile yapılacak toplantılarda projenin gündem yapılması talimatı veren MEB, bilgilendirilme görevini de okul yönetimlerine verdi. Organizasyonu MEB’e yükleyen Ensar Vakfı da tüm ödül organizasyonunun hazırlanması, yol ve konaklama ile diğer masraflarının karşılanmasını üstlendi. Türkiye birincilerine 6 bin TL, ikincilere 5 bin TL, üçüncülere de 4 bin TL ‘Ensar Bursu’, öğrencisini aday gösteren öğretmene de öğrencisi ödül alması durumunda 4 bin TL ‘Teşvik Ödülü’ verileceği açıklandı.(cumhuriyet)