Ensar Vakfı’na torpil

Ensar Vakfı’na torpil

Bünyesine bağlı bir evde onlarca çocuğun istismara uğradığı ortaya çıkan Ensar Vakfı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödenek sağlandığı ortaya çıktı

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Karaman’daki yurdunda 45 çocuğun istismara uğramasının ardından AKP’nin “kol kanat” gerdiği Ensar Vakfı’na Kültür ve Turizm Bakanlığı da destek verdi.


Yaşları 8 ila 10 arasında değişen onlarca çocuğun, bünyesine bağlı bir evde öğretmen Muharrem Büyüktürk tarafından istismara uğradığı polis raporuyla belgelenen Ensar Vakfı’na, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi yardımda bulunduğu ortaya çıktı.

‘İslam dininde saygının önemi’ destek altında


Bakanlığın “2016 Yılı Kültürel Etkinliklere Yapılan Yardımlar” raporu, vakfın Manisa Şubesi’ne 2 bin lira yardım yapıldığı ortaya koydu. Raporda, Bakanlık tarafından vakfa ödenen 2 bin liranın “İslam Dininde Sevgi ve Saygının Önemi” başlığıyla yapılan panele destek amacıyla verildiği açıklanırken, yardımın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yardımın maddi değerinin düşük olmasına rağmen, Bakanlık tarafından desteklenmesinin, AKP’nin Ensar Vakfı’na yönelik “sahip çıkma” politikasının sürdüğünü gözler önüne serdi.


Daha önce de desteklenmişti


Karaman’da yaşanan çocuk istismarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sahip çıkmıştı. Avcı, yaşanan çocuk istismarı ardından, “Böyle bir vaka nedeniyle, bir camiayı topyekûn töhmet altında bırakmak doğru değil” açıklamasını yapmıştı.
Yaşanan çocuk istismarı ardından, Başbakan ve bakanların vakıfla “birliktelik” mesajı vermesi yurttaşlar tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.