Erbakan'dan AKP'ye: Seçimin yenilenmesinin tutarlı bir tarafı yok

Erbakan'dan AKP'ye: Seçimin yenilenmesinin tutarlı bir tarafı yok

Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, YSK'nın aldığı seçimin yenilenmesi kararı hakkında konuştu.

Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Odatv'den Ayşe Baykal'la yaptığı söyleşide YSK'nın aldığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi kararı hakkında konuştu.

Seçimlerle ilgili düşüncesi sorulan Erbakan, "Aynı şartlarla birkaç seçim yapıyorsunuz, sonra çıkıyorsunuz bazılarını kabul edip, birini kabul etmiyorsunuz. Bunun tutarlı bir tarafı yok. Ortada bir usulsüzlük varsa hepsinde vardır. Makul bir şeyin olması gerekir. Ya seçimi tümden yenileyeceksiniz ya da yapmayacaksınız. Aksi halde siz kazandığınızı kabul ediyor, kaybettiğinizi kabul etmiyor olursunuz" dedi.

Durumun Cumhuriyet Halk Partisi lehine olacağını düşündüğünü söyleyen Erbakan, Saadet Partisi'nin genel seçimlerde CHP ile yaptığı ittifakla ilgili gelen eleştiriler hakkında ise "Necmettin Erbakan, Ecevit ile anlaşmadı mı? Bir partinin bir partiyle anlaşması mesele değil ki, destek alabiliyorsan anlaşırsın. Bakın, Türkiye'de particilik ideolojiden çıkıp şahsiyete dönüşmüş durumda. Bugün yapılan siyaset değil, parçalanma" yanıtını verdi.