Erdal İnönü'nün emaneti emin ellerde...

Erdal İnönü'nün emaneti emin ellerde...

Türkiye siyasi tarihinin en saygın ve önemli isimlerinden biri olan Eski Başbakan Yardımcılarından Prof. Erdal İnönü'nün kurduğu Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yeni yerinin açılışını Cumartesi günü gerçekleştirdi. Açılışa çok sayıda siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve STK temsilcileri katıldı.

Barış Can / YURT

TÜSES, Şişli Belediyesi'nin eski binasının 3'üncü katındaki ofisinin açılışını Cumartesi günü bir kokteyle gerçekleştirdi.  Açılışa, CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP liderininl doktoru aktivist Cihangir İslamoğlu, gazeteci Levent Güntekin, TÜSES eski başkanlarından Prof. Dr. Burhan Şenaatalar,  CHP'nin eski vekillerinden Kadir Gökmen Öğüt gibi çok sayıda siyasetçi, akademisyen, gazeteci ve STK temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını TÜSES Yönetim Başkanı Celal Korkut Yıldırım yaptı. Yıldırım konuşmasında TÜSES'in yeni binasında emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek davetlilere hoş geldiniz dedi. Yıldırım, TÜSES'in yeni mekanla birlikte çalışmalarını arttırarak devam edeceğini ifade etti. TÜSES Başkanı Yıldırım, kendisinden sonra sözü Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'ye bıraktı. Hayri İnönü konuşmasına hayırlı olmasını dileyerek başladı. Hayri İnönü konuşmasında amcası Erdal İnönü'nün TÜSES'e ayrı bir önem verdiğini vurgulayarak, TÜSES'in Erdal İnönü'nün emaneti olduğunu söyledi ve her zaman TÜSES'in yanında olduklarını belirtti.

Hayri İnönü'nün konuşmasından sonra, açılışa davetli olup da katılamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve HDP Sözcüsü,  Kars milletvekili Ayhan Bilgen'in mesajları okundu.

Zonguldak'taki Taş Kömürü Çalıştayı'ndan dolayı davete katılamayan Kılıçdaroğlu açılışa hem mesaj hem de çelenk gönderdi. CHP lideri mesajında, 'Vakfınızın, yeni çalışma binanızın açılış törenine davetinize çok teşekkür ederim. Ülkemizin çeşitli sorunlarına çözüm üretmek adına, hukukun üstünlüğü, yargının bağımsızlığı, demokratik ve sosyal hukuk devletine olan inancıyla çok önemli çalışmalar yapan vakfınızın yeni çalışma mekanının hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesile ile size değerli üyelerinize ve tüm konuklara sevgiler, saygılar sunuyorum' ifadelerini kullandı.

CHP liderinin gönderdiği mesaj şu şekilde:

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel karamollaoğlu'nun mesajı şu şekilde:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın mesajı:

HDP Basın Sözcüsü Kars milletvekili Ayhan Bilgen'in mesajı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un mesajı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık'ın mesajı:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi'nin mesajı:

CHP İstanbul milletvekili Sencer Ayata'nın mesajı:

SHP eski Genel Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Murat Karayalçın'ın mesajı:

İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Özcal Korkmaz'ın mesajı:

Misafirleri gülen yüzü ile Erdal İnönü karşıladı... (TÜSES Saymanı Serdar Kıran)

TÜSES Yönetim Kurulu

TÜSES eski başkanlarından Prof. Dr. Burhan Şenatalar, duvarda TÜSES'in eski Başkanları...

TÜSES ailesi...


TÜSES Genç ekibi ve TÜSES eski Yöentim Kurulu Üyesi akademisyen Sema Bayraktar...

TÜSES Genel Sekreteri Muammer Keskin, TÜSES Saymanı Serdar Kıran...