Erdoğan'a ABD’de büyük şok: Konuşurken iki defa protesto edildi!

Erdoğan'a ABD’de büyük şok: Konuşurken iki defa protesto edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti kapsamında New York şehrinde Müslüman toplumuyla buluşma programında konuşma yaparken protesto yapıldı.

Edinilen bilgiye göre; ilk protestocu ayağa kalkarak ve elindeki bir bezi kaldırmaya çalıştı. O sırada yanında bulunanlar müdahale etti. Erdoğan konuşurken ikinci bir kişi daha bağırdı. Salonda karışıklık yaşanırken iki kişi müdahaleyle salon dışına çıkarıldı.

Kürsüde beklemeyi sürdüren Erdoğan, protestoların ardından “3-5 kendini bilmez, 3-5 salon teröristine bu toplantıyı feda etmeyelim” dedi.

“SALONDA KARIŞIKLIK VAR”

Gazeteci İlhan Tanır, olayla ilgili şu bilgileri verdi:

-Erdogan'ın New York konuşmasında olay çıktı. Protestocu bağırdı.. Salonda karışıklık var..
-İlk protestocu ki Amerikalı göründü bana, ayağa kalktı ve elindeki bir bezi kaldırmaya çalıştı. O sırada arkadan-önden itişmeye uğradıç
-Erdoğan'ın konuşması ikinci kez kesildi. Protesto yükseldi. Kaos sürdü. Erdoğan şimdi: üç beş salon teröristine bu toplantıya feda etmeyelim
-Protestocuyu görmedim ama ilki Amerikalı bir protestocuya benziyordu.”

​​Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

ABD toplumunun diğer isimleriyle uyum içinde yaşamanın yanından buradaki sosyal hayata aktif şekilde katılmanızı istiyorum.
Geçtiğimiz yıl istiklalimize yönelik tarihimizin en alçak saldırılarından birine maruz kaldık. FETÖ ihanet çetesi, milletimize yönelik bir darbe girişimi başlattı.
Bir insan bir insanı eğer öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Bu bizim dinimizin ilkesidir. Terörü bir akide meselesi, itikadi bir mesele haline getiren, bizim dinimize kimse terörü yakıştırma hakkına sahip değildir. Kimse DEAŞ'ı İslam olarak, Müslüman olarak ifade etmesin. DEAŞ'ın İslamla alakası yoktur, bir terör örgütüdür.
DEAŞ'a karşı silahlı kuvvetlerimiz operasyon yürüttü. 3 bine yakın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik.
Keşke ABD, Rakka operasyonunda PYD ve YPG ile işbirliği halinde değil de TSK, ÖSO ile birlikte çalışsaydı ve terörü oradan kazıyıp atsaydık.
Bir milyona yakın Arakanlı şu anda topraklarından ne yazık ki adeta soykırım yoluyla Bangladeş'e geçmenin gayreti içinde. Bakın biz hiçbir zaman, 'Rohingyalı Müslümanları Budistler öldürdü.' diye bir ifade kullanmadık. Katliamı Budistler yapıyor ama biz bunu kullanmadık. Şimdi buradan Budistleri dünyada bu kadar şirin gösteren kişilere sesleniyorum, insancıl olduklarını söyleyenlere sesleniyorum. Peki 'İslami terör' ifadesini siz hangi hakla söylüyorsunuz?
Dünyanın her yerinde farklı inanç gruplarına mensup kişiler tarafından düzenlenen terör eylemleri oluyor. Ancak sadece fail Müslüman ise bunun adı 'İslami terör' olarak ifade ediliyor. Şayet fail başka bir inanca mensup ise bu eylem adli vaka sınırının ötesine geçirilmeden gündemden düşürülüyor. Bugüne kadar hiç 'Hristiyan terörü', 'Yahudi terörü', 'Budist terörü', şayet kişi herhangi bir inanca mensup değilse 'Ateist terörü' diye bir şey işittiniz mi?
Bütün Kızılay'ımız Meksika'da. Depremden dolayı tüm yardım ekiplerimizle oradayız. Bizde ayrım yok. Felaket nerede varsa yardım için orada varız.
Başka kültürlerde bir kişinin ölümünü trajedi, 1 milyon kişinin ölümünü istatistik olarak görenler olabilir ama Müslüman için her bir masumun canı dünyaya bedeldir.