Erdoğan'a 'bozkurt' işareti yapıp gözaltına alınan Ülkücü isyan etti

Erdoğan'a 'bozkurt' işareti yapıp gözaltına alınan Ülkücü isyan etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Mersin’de partilileri selamlarken, ülkücülerin simgesi, “Bozkurt” işareti yapması tartışılıyor. Erdoğan'a bozkurt işareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alaınan MHP eski ilçe yöneticisi Seher Kayıhan, Erdoğan'ın yaptığı işarete tepkili. Kayıhan, "Peki benim günahım neydi?' diye kendi kendime sordum'' diyor.

Kayıhan, 4 yıl hapis istemiyle ve “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandı; beraat etti. Yargılanması 1,5 yıl süren Kayıhan, Sözcü'den Kamil Elibol'a konuştu. Kayıhan, “Kendisinin şimdi bozkurt işareti yapması bana komik geldi. Mersin'deki o sahneyi görünce, ‘Peki benim günahım neydi?' diye kendi kendime sordum'' dedi.

 MHP'den istifa edip İyi Parti'ye geçen Kayıhan şunları söyledi:

“27 Mayıs 2015'de Uşak'ta Cumhurbaşkanının konvoyu geçerken ilçe binası balkonundan bozkurt işareti yaptım. Polisler gelip ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret ettin' diyerek beni gözaltına aldı. 2 koruma polisi teşhis yaptı. Cumhurbaşkanına ‘Allah belanı versin' dediğimi öne sürdüler. Erdoğan, 2011'de Bahçeli için “Ben bozkurtla dolaşmıyorum, ben eşrefi mahluk olan insanlarla dolaşıyorum' demişti. Şimdi ise bozkurt işareti yapıyor. İlahi adalet var. Milliyetçilerin oyu için bozkurt işareti yapması bana samimi gelmedi. Ülkücülerin oyunu alabilmek için bozkurt selamı verdi.”

BAHÇELİ’DEN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

MHP Uşak Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Seher Kayıhan’ın Cumhurbaşkanlığı korumaları tarafından Uşak MHP İl binası içinde gözaltına alınmasını Devlet Bahçeli İstanbul Kazlıçeşme mitinginde gündeme getirmişti. Kazlıçeşme Meydanı’nda 31 Mayıs’ta düzenlenen mitingde Kayıhan’a sahip çıkan Devlet Bahçeli şunları söyledi: “Uşak'ta Erdoğan'ın kanunsuz mitinginden önce bozkurt işareti yapan bir hanım kardeşimiz şerefsizce gözaltına alınmış ve sorgulanmıştır. Erdoğan tetikçileri sanki parti binamıza sanki bir hücre evine baskın düzenler gibi saldırmışlardı. Bunların 7 Haziran'dan sonra haddini bildireceğiz. Erdoğan'ın bozkurt simgemize düşmanlığını biliyoruz. MHP nefretine de şahidiz. Madem bozkurt işaretine Erdoğan tahammülsüzdür, madem çakal hükmünü geçireceğini zannetmektedir o halde hodri meydan. Erdoğan'a çağrıda bulunuyorum. Gelsin Kazlıçeşme'ye baksın. Yüzlerce bozkurt işareti yapan Türkiye sevdalısı kardeşimi görecekler. Hadi koruma polislerini buraya da gönder. Yandaş savcı ve hakimlerine burada da görevlendir. Gücün yetiyorsa yüz binlere kelepçe vur, mahkemelere çıkar. Aklın kesiyorsa Kazlıçeşme'deki ülkücü inanmışlığını adliyelere götür. 15-25 Erdoğan hadi korkma, mertsen ajanları aramıza yolla hepimizi fişlet. Kafatasçı olarak suçladıkların buradadır. Fatiha bilmeyenler diyerek hakir gördüklerin seni beklemektedir. Biz yürüyoruz acaba sen nerede fitne planları yapıyorsun.”