Erdoğan'a Güney Afrika'da protesto

Erdoğan'a Güney Afrika'da protesto

BRICS zirvesi için Güney Afrika’ya giden Erdoğan burada protesto edildi. Güney Afrikalılara Türkiye Büyükelçiliği görevlileri saldırdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, BRICS zirvesi nedeniyle bulunduğu Güney Afrika'da protesto edildi. Türk büyükelçiliği dışında toplanan kitleye elçiliğin güvenlik görevlileri saldırdı.

AFP haber ajansının geçtiği fotoğraflarda eylemde, Güney Afrika’daki “Türkiye Birlik Ağı” (TSN) destekçilerinin, Türkiye'de kamu çalışanlarının işlerinin son verilmesine ve gazetecilerin hapiste olmasına tepki gösteren pankartlar taşıdığı görüldü.

Fotoğraflarda aynı zamanda eylemciler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamaya gelen kalabalık arasında atışmalar yaşandığı görülüyor.

'ELÇİLİK BİNASINDAN GÖREVLİLER BİZE SALDIRDI'

Afrika Haber Ajansı‘nın haberine göre, "Türkiye Birlik Ağı"nın (TSN) Geçici Başkanı Majesty Mnyandu, "Biz barışçıl ancak kararlı biçimde Erdoğan'ın Türkiye'deki yönetimini protesto ediyorduk. Bir anda elçilik binasından güvenlik görevlileri çıktı ve bize saldırdı. Birisi suratıma tekme attı. Gördüğünüz gibi yüzüm kanıyor" dedi. Mnyandu şöyle devam etti:

'ERDOĞAN PANKARTLARIMIZI GÖRENE KADAR BURADAN AYRILMAYACAĞIZ'

Sputnik’in aktardığı habere göre "Tavırlarına gerçekten çok şaşırdık. Burası Güney Afrika, özgür bir ülke. Engellenmemize müsaade etmeyeceğiz, Erdoğan pankartlarımızı görene kadar buradan ayrılmayacağız. O gelene kadar burada bekleyeceğiz".

ERDOĞAN, 'FETÖ'NÜN EN ÇOK FAAL OLDUĞU ÜLKELERDEN BİRİSİ GÜNEY AFRİKA' DEMİŞTİ

Güney Afrika'da büyükelçilik hizmet binası açılışında konuşan Erdoğan, "FETÖ'nün en çok faal olduğu ülkelerden bir tanesi ne yazık ki Güney Afrika" demişti.