Erdoğan Afrika turunun ilk durağında...  Tarihte bir ilk...

Erdoğan Afrika turunun ilk durağında...  Tarihte bir ilk...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'da resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın ziyareti ilk olma özelliği taşıyor.

Sudan, Çad ve Tuns'u kapsayan Afrika turuna çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan'a geldi.  Erdoğan, Sudan Cumhurbaşkanı  Ömer el Beşir tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan'ın ziyareti Cumhurbaşkanlığı düzeyinde yapılan ilk ziyaret olma özelliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mevkidaşı El-Beşir'in Hartum Uluslararası Havaalanı'ndaki tören alanında yerlerini almalarının ardından Türkiye ve Sudan milli marşları çalındı.

Erdoğan'ın tören kıtasını selamlamasının ardından Erdoğan ve El-Beşir,  gazetecilere poz verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a, uçaktan inişlerinde Sudanlı çocuklar tarafından çiçek takdim edildi.

Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi  Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda,  Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Turizm Bakanı Numan  Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli  Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan da Sudan'a geldi.

Sudan’ın başkenti Hartum’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın gerçekleştireceği ziyaret öncesi hazırlıklar yapıldı. Gazetelerde Erdoğan'ın ülkeye ziyareti manşetten verilirken, ülkede birçok cadde üzerinde posterler asıldı.

CUMHURBAŞKANI DÜZEYİNDE İLK ZİYARET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sudan'ın başkenti Hartum'u ziyareti, Çad ve  Tunus'u da içeren Afrika turunun ilk durağı oldu.  Sudan'ın bağımsızlığından bu yana, Türkiye'den bu ülkeye  "cumhurbaşkanı" düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olması bakımından Erdoğan'ın  gelişi tarihi öneme sahip.  Erdoğan, programı kapsamında mevkidaşı Ömer el Beşir ile baş başa  görüşecek. Heyetler arası görüşmenin ardından Beşir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  Yüksek Devlet Nişanı takdim edecek.   Anlaşmaların imzalanması ve iki cumhurbaşkanının ortak basın  toplantısı sonrası Erdoğan, Sudan Meclisi'ne hitap edecek.   Erdoğan, Cumhurbaşkanı Beşir'in, onuruna vereceği akşam yemeğine de katılacak.