Erdoğan balık av sezonunu açtı

Erdoğan balık av sezonunu açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer'de balık av sezonu açılışında halka hitap etti. Balıkçılara uyarıda bulunan Erdoğan, "Yasak dönemde avcılık sadece balıkçılarımızın değil topyekûn milletimizin geleceğinin de çalınması demektir. Hiçbir kanun sizlerin kendi arasında kuracağı otokontrol kadar etkili olamaz. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız" dedi.

Balıkçıların sabırsızlıkla beklediği av yasağı bu gece sona eriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da İstanbul’da balıkçıların denize açılmasına saatler kala Sarıyer’de konuşma yaptı. Erdoğan, balıkçılara bereketli bir sezon diledi. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

“Aylar boyunca ağlarınızın dolu çıkmasını diliyorum. Böylece hem sizlerin kazancınız bol olacak hem de vatandaşlarımız uygun fiyatla balık alacaklar.

Türkiye son dönemde denizlerinde yaklaşık 400 bin ton balık temin etmektedir. Bu rakamın neredeyse 3’te birini tek başına o meşhur hamsimiz oluşturmaktadır.

Bundan 10 yıl önce sadece hamsi avının 300 bin ton düzeyinde gerçekleştiğini de unutmamız gerekiyor. Her ne kadar ülkemizde kültür balıkçılığı oldukça gelişmiş olsa da bu ürünlerin denizden avcılık yöntemiyle tutulan balığın yerini alamayacağı bir gerçektir.

Balık miktarının azalması fiyatların yükselmesini ve balığın kişi başına tüketilmesini azaltmaktadır. Arzumuz o ki kişi başı balık artsın.

Bilinçli avcılıkla denizlerimiz temiz tutarak, karaya çıktıktan sonra da saklama kanallarını geliştirerek milletimizi yeniden balıkla buluşturmalıyız. Öte yandan belirlenen av yasağına uymalıyız. Yasak dönemde avcılık sadece balıkçılarımızın değil topyekûn milletimizin  geleceğinin de çalınması demektir. Hiçbir kanun sizlerin kendi arasında kuracağı otokontrol kadar etkili olamaz. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız.

Cumhurbaşkanlığı olarak bakanlıklarımızla ve ilgili tüm kurumlarımızla üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız. Balıkçılığımızı ayağa kaldıralım, bu ülke balıkçılıkta çok daha güçlü hale gelsin"

Törene TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve eşi Revna Demirören, Demirören Medya Grubu Başkanı Mehmet Soysal da katıldılar.