Erdoğan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aradı: Hayırlı olsun İBB Başkanı sensin

Erdoğan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı aradı: Hayırlı olsun İBB Başkanı sensin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni İBB Başkanı'nı belirlediği iddia edildi.Topbaş'ın yerine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın getirileceği  öğrenildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Topbaş'ın istifasının ardından koltuğa oturacak adayın belirlenmesi için  İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AKP'li üyeleri, Sütlüce'deki  AKP Genel Merkezi'nde genel istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan da toplantıya katıldı. Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş'ın yerine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ı uysal'ı getireceği öğrenildi.

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat, AKP'ye yakın isimlerden edindikleri bilgiye göre  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş'ın yerine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın getirileceğini öğrendiklerini aktardı.

Özgür Karabat "Başakşehir'deki AKP'ye yakın kişilerin söylediği o. Mevlüt Uysal'ın teveccühünden dolayı bir teşekkür mesajı var. Zaten trollerde yazıyor." dedi.

Özgür Karabat şu şekilde devam etti:

TRT spikeri ve AKP'li troller de bu bilgileri twitter'dan geçtiler. Şu an ilde toplantıları devam ediyor. Gelen bilgilere göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Mevlüt Uysal olmasında sonra, Başakşehir'in Belediye Başkanı'nın kim olacağı üzerinde AKP'nin toplantısının sürdüğünü belirtiyorlar. Gözüken ve bizim aldığımız bilgilere göre ağırlık Mevlüt Uyusal'ndan yana. 

Mevlüt Uysal Belediye Başaknı olduğu'ndan bugüne kadar da hakkında her türlü kanun tanımazlıkla ünlenmiş bir avukat. Bizim park davasında Yargıtay kararını onaylamadı. Hem gölet davasında 2 tane Danıştay kararını da onaylamadı.

FETÖ'DEN SUÇ DUYURUSU

Hakkında Fethullah Gülen'e yardım ve yataklıktan suçlanan belediye başkanı ve avukat. Birden fazla sebepten dolayı. Başakşehir A.Ş'nin Genel Müdürü bile FETÖ'den tutuklandı. Yine avukatının bir tanesinin FETÖ'cü olduğu iddia ediliyor. Dolasıyla bunun İstanbul açısından çok hayırlı bir iş olduğunu düşünmüyorum. 

MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Sivas'ta, Madımak'ta aydınları yakan bir suçlunun da avukatlığını üstlenmiş bir zattır kendisi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın büro ortağı. Yine Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un da hemşehrisi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile çok yakın ilişkisi var. Bilal Erdoğan'ın Vakfı TÜRGEV'e cami arazisini peşkeş çeken birisi.  

Biz aarkadaşlarımızla şimdi bir toplantı yapacağız. Toplantıdan sonra daha kapsamlı bir açıklama yapacağız.

İSTANBUL HUKUK'TAN MEZUN

Başakşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Mevlüt Uysal'ın özgeçmişi şöyle:

1966 yılında Antalya/Alanya’da doğan Mevlüt Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Okulu bitirdikten sonra başladığı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan da aktif siyasetle meşgul oldu ve mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede hizmet tecrübesi kazandı.

Gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu.

KURUCU BELEDİYE BAŞKANI

1997’den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir’de 1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediyesi kurucu Belediye Başkanı olarak görev alan Mevlüt Uysal, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimi’nde ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.