Erdoğan: Bir bakıyoruz ki günümüzün Neron'ları yeni bir ateş yakmış

Erdoğan: Bir bakıyoruz ki günümüzün Neron'ları yeni bir ateş yakmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden geçiyor. Türkiye olarak her hal ve şart altında krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayretler içindeyken bir bakıyoruz ki günümüzün Neron'ları yeni bir ateş yakmış. İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni'nde konuştu:

Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden geçiyor. Türkiye olarak her hal ve şart altında krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayretler içindeyken bir bakıyoruz ki günümüzün Neron'ları yeni bir ateş yakmış. İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor.
Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır. Bugün İsrail ve ABD yönetimi böyle davranıyorsa bunun nedeni Müslümanların bu halidir. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç Müslümanların haremi şerifine el uzatamaz.
İslam İşbiriği Teşkilatı'nın (İİT) İstanbul zirvesinde Kudüs'ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak ilan edilmesi tarihi bir duruştur. Şer gibi duran bu durumu hayra tebdil edeceğimize inanıyorum. Çarşamba günü yapılan zirve Müslümanların istediği zaman neler yapabileceğini dünyaya göstermiştir. İnşallah Rabbimin yardımı ve ümmetin dayanışması ile bu süreci başarı ile atlatacağımıza inanıyorum.