Erdoğan: Bu çılgın 'Türkler ne yapıyor' diye daha çok şaşıracaklar

Erdoğan: Bu çılgın 'Türkler ne yapıyor' diye daha çok şaşıracaklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1, TRT Haber ve TRT World’de yayınlanan ‘Cumhurbaşkanı Özel Yayını’nda soruları yanıtladı. 7 ilçeyi dolaştıktan sonra canlı yayına geldiğini söyleyen Erdoğan, "Seçime bir gün kala artık halkımıza, milletimize diyoruz ki Pazar gününe birlikte hazırlanalım" dedi. Öte yandan Erdoğan batıyı hedef alarak, ''Yeni Havalimanında 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı'yı çıldırtıyor, 'Bu çılgın Türkler ne yapıyor' diye. Daha çok çıldıracaklar'

Leyla Köselerli ve Fahrettin Altun sordu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 1, TRT Haber, TRT World ortak yayınında cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Bizim tabii 2 aydan daha fazla oldu. Biz bu süreci il kongreleriyle de beraber geçirdik. Bu il kongrelerimizi aynı zamanda seçim mitingleri olarak geçiriyorduk. Bir taraftan kapalı spor salonlarının dışında açık alanda konuşmalarımız, kapalı spor salonlarının içinde de kongremizi yapıyorduk. Şu anda seçim kampanyamızı da buna ilave ettik. 100'e yakın bu konuda konuşmalarımız oldu. Yoğun bir süreci yaşamış olduk. Örneğin dün il olarak Gaziantep'le noktaladık. Gaziantep'ten sonra yine bir toplu yayına girdik. Bugün de İstanbul'un 7 ilçesini dolaştık. 7 ilçeyi dolaştıktan sonra sizlerle ortak yayındayız. Bir gün kala artık halkımıza, milletimize diyoruz ki Pazar gününe birlikte hazırlanalım.

Özellikle tabii bu konu hakikaten çok çok önemli. Bu ziyaretlerin veyahut da bu gezinin, memlekete gitmenin kazası olabilir ama bu seçimin kazası olmaz. Ben vatandaşlarıma partili partisiz fark etmez demokratik haklarını kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bir seçimde ben bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesini istiyorum.

Bu seçimde aldığım rakamlar zannediyorum 2 milyonu aşmış durumda. Türkiye dışındaki bütün vatandaşlarımızın bütün haklarını zorlaştırmalarına rağmen birçok engeller önlerine çıkarmalarına rağmen yılmadılar, usanmadılar hatta yüzlerce kilometre uzaklıktan gelip oylarını kullandılar. Türkiye dışındaki tüm vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı her türlü takdirin üstündedir. Oralarda atacakları oylarla Türkiye'deki yeni yönetim sisteminin değişikliğine katkılarının olacağını düşünüyorum.

Yeni Havalimanında 100 bin kişi çalışacak. Bu Batı'yı çıldırtıyor, 'Bu çılgın Türkler ne yapıyor' diye. Daha çok çıldıracaklar. Diyarbakır ve Şanlıurfa'da açık ara öndeyiz. 15 Temmuz'da Bağdat Caddesi'nden tanklar geçti ve bu tanklar alkışlandı.

“PAZARTESİ TÜRKİYE ÇOK FARKLI BİR ŞEKİLDE UYANACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazartesi Türkiye çok farklı bir şekilde uyanacak. Zaten bugünden o yabancı birçok köşeler filan hatta kredi kuruluşları vesaire onlar kurlarla ilgili olayı iyice düşürmeye başladılar. Bu gösteriyor ki onlar da yaptırmış oldukları kamuoyu araştırmalarında artık Türkiye’de durum, onların planladığı veya bekledikleri gibi değil tam tersine gidiyor. Bunu biz de zaten arazide görüyoruz” dedi.

Seçimlere ilişkin açıklamalarına devam eden Recep Tayyip Erdoğan, “Benim milletimin pazar günü bunlara (muhalefet) anlayacakları dilden bir demokratik ders vermesi lazım” ifadelerini kullandı.

KEMAL BATMAZ AÇIKLAMASI

Erdoğan, bugün Batmaz’la ilgili bazı belgelerin ortaya çıktığını belirterek, “Onlar hemen meydana dökülecek. Ben bugün bunu söylemiş olayım. Bu Kemal Batmaz’la ilgili belgeyle birlikte de bunlar ciddi manada köşeye sıkışmış olacaklar” diye konuştu.

MÜNBİÇ OPERASYONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Münbiç’te yol haritası belirlendi. Bu 90 günlük bir yol haritası. Bu yol haritasıyla da PYD, YPG orayı tamamen boşaltacaklar ve oraya da, oranın yüzde 90-95’i Araptır, sakinleri gelip yerleşecekler” açıklamasında bulundu.