Erdoğan CHP'yi oy hırsızlığıyla suçladı

Erdoğan CHP'yi oy hırsızlığıyla suçladı

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu'daki kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları...

2019'un şimdiden birilerinin uykusunu kaçırdığını görüyoruz. Zaman geçtikçe, süre yaklaştıkça 2019'u gölgelemek için şimdiden kirli senaryoların devreye alındığına şahit oluyoruz. Bugüne kadar sırtlarını darbecilere, marjinal örgütlere dayayanlar, daha ülke seçim sathı mailine dahi girmemişken millet iradesini baskı altına almaya çalışıyorlar.

Komuta kademesine soruyorum, Münbiç'e ihtiyaç var mı, yok mu. Eğer var derseler önce ben sonra da sizleri yanıma alıp bereber gideceğiz.

Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak için tüm gücümüzü seferber edeceğiz. Biz ilk 10'a girmeye hazırız.

ERDOĞAN'DAN SLOGAN TEPKİSİ

Afrin'e girerken attığınız sloganın geçerliliği var, ama kongre de olmaz. Bunlara dikkat edelim. Arkadaşlar bu bayatlamış sloganları atmayın, bunlar bize yakışmaz, bunları geçmişte birileri atıyordu. Biz nerede öleceğimizi, nerede vuracağımızı çok iyi bilen bir teşkilatız. Bir siyasi parti olduğumuzu unutmayın.

(CHP) Yolsuzlukla, oy hırsızlığıyla, millet iradesine kurdukları baskılarla adeta bataklığa dönmüş siyasi geçmişleriyle yüzleşmek yerine, bir de utanmadan 2019 seçimlerine kara çalmaya yelteniyorlar. Ahlakı olmayan siyasetin ülkeye de faydası yoktur.

Önümüzde seçimlere en az bir sene olmasına rağmen anamuhalefet partisinin milletvekilleri, sandıkta hile yapılacağından bahsediyorlar. Ülkemiz terör örgütlerine karşı tarihinin en çetin mücadelesini verirken bakıyorsunuz, anamuhalefet seçimleri boykot etmeyi konuşuyor. Ana muhalefetin görevi sandığa pusu kurmak mı? Kaymakanlar CHP'nin ilçe başkanıydı. Hiç böyle bir şey olabilir mi? Bunların demokrasi ile alakası yok.

Biz Türkiye'yi dünyanın en iyi 10 ekonomisinden biri yapmaya çalışıyoruz. Ordu'yu da geleveğe hazırlamak için çabalıyoruz.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda destan yazdık, Afrin'de de söyledik dinlemediler terör örgütleriyle iş birliği yaptılar. Anlamıyorlar, kurura bakmayın biz de gireriz. Girdik mi girdik. 3 bin 740 terörist etkisiz hale getirildi. Başta söyledik, inlerine gireceğiz dedik. Onlar kaçacak biz kovalayacağız dedik. Suriye'ye kaçtılar, oradan da kovaladık. ne tür tüneller yapmışlar. Obnları o tünellere göndük. Güneydoğu'da da kalallar, tüneller açmışlardı. Onları oralara göndük, bundan sonra da gömeriz.

 "Siyaset hiç bu kadar ayağa düşürülmemiştir"

- Bir türlü akıllarını başlarına toplamadılar. "Biz nerede yanlış yaptık?" Bu soruyu kendilerine sorma cesaretini kendilerine göstermediler. Stockholm sendromu gibi ifadelerle milletimizi suçlamaya kalktılar. Şimdiden beceriksizliklerine mana arıyorlar. Kedi uzanamadığı ciğere murdar dermiş. Bu bencil tavırlarıyla milli iradeye murdar muamelesi yapıyor. Bunun adı siyaset değildir, muhalefet yapmak hiç değildir. Ülkemizde vesayet ve darbe dönemleri dışında siyaset hiç bu kadar ayağa düşürülmemiştir. Bunlar oylamayı açık yaptırdılar sayımını gizli yaptırdılar. Bunların demokrasiyle yakından uzaktan alakası yok. 1946 seçimi tarihi hileli seçim olarak geçmiştir.

"Türk demokrasisinin altını oymaya çalışanları bu millet affetmeyecektir"

- Ne zaman gizli oy açık sayım sistemi devreye girdi işte o zaman milletimiz CHP'yi sandığa gömdü. İktidar yüzü göstermedi. Yolsuzlukla, hırsızlıka bataklığa dönmüş siyasi geçmişleriyle 2019 seçimlerine kara çalmaya yelteniyorlar. Yıkmak yok etmek için yapılan siyasetin Türkiye düşmanları dışında kimseye faydası olmaz. 15 Temmuz gecesi alçakların yarım bıraktığı işe hizmet ediyor. Ana muhalefet partisi tarihin hiçbir döneminde böyle çapsız bir kadroya mahkum olmamıştır. Türk demokrasisinin altını oymaya çalışanları bu millet affetmeyecektir. Miladını doldurmuş, terör örgütlerinin oyuncağı olmuş bu siyasi partiye milletimiz 2019'da hakettiği dersi verecektir. 

- Ordu'ya harcadığımız para 18 katrilyon. 900 yataklı Ordu Şehir Hastanesini yakında sizlerin hizmetine sunacağız. Turizmi belli bölgelere sadece kum, güneş, deniz mantığına hapsetmekten kurtarıyoruz. Tarihi eserler artık insanların daha çok merakını cezbediyor. Bizim boş geçirecek tek bir anımız dahi yoktur. AKP milletimizin tamamının partisidir.