Erdoğan'dan CHP belediye başkan adayına 5 yıl gecikmeli suç duyurusu

Erdoğan'dan CHP belediye başkan adayına 5 yıl gecikmeli suç duyurusu

Milletvekiliyken söylediği, belediye başkanı olunca hatırlandı...

Cumhurbaşkanlığı, CHP’nin Bolu Belediye Başkanı Adayı Tanju Özcan hakkında 5 yıl önceki Van mitinginde sesi kısılan Erdoğan’a hakaret ettiği suçlaması ile suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı, 5 yıl önce Van mitinginde AKP'lilere hitap eden Erdoğan'a kısık olan sesi ile ilgili hakarette bulunduğu suçlamasıyla CHP’nin Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

2014 yılında CHP Bolu Milletvekili olan Tanju Özcan, o dönem Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi belediye başkan adayına destek için gittiği toplantıda halka hitap etti. Tanju Özcan burada, dönemin başbakanı olan Erdoğan’ın Van mitinginde sesi kısık halde yaptığı konuşmaya atıfta bulundu.

O SÖZLER YENİDEN GÜNDEMDE
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Bolu Belediye Başkanı adayı olan Tanju Özcan’ın 5 yıl önce kullandığı sözler yeniden gündeme geldi. Tanju Özcan’ın Erdoğan ile ilgili sözleri sosyal medyada yayıldı. Cumhurbaşkanlığı Tanju Özcan hakkında, 'Kamu Görevlisine Karşı Görevinden Dolayı Hakaret' suçlamasıyla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.