Erdoğan'dan Defarges'a suç duyurusu!

Erdoğan'dan Defarges'a suç duyurusu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik 'suikast' sözleri nedeniyle Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından verilen şikayet dilekçesi ve basında çıkan haberler üzerine Defarges hakkında Fransız Artı 33 kanalında sarf ettiği sözler nedeniyle “cumhurbaşkanına suikasta azmettirme suçu”ndan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Defarges, Fransız haber ve ekonomi kanalı BFM Business tarafından yayınlanan ‘Dünyada 7 Gün’ adlı programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ a yönelik “O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesi kalıyor” demişti.

DEFARGES ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Philippe Moreau Defarges, sözlerinin kamuoyunda tepki toplaması ve Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nin girişimleri sonrası özür dilemek zorunda kalmış, Twitter hesabından şu açıklamayı paylaşmıştı:

'22 Nisan Cumartesi, ‘Dünyada 7 Gün’ yayını çerçevesinde (BFM Business), Türkiye'deki duruma ilişkin görüşlerimi ifade etmek için tartışmaya davet edildim. Bazı ifadelerim uygunsuz oldu ve yanlış anlaşıldı. Derin üzüntümü ifade etmek istiyorum ve kırmış olabileceğim kişi ve gruplardan içtenlikle özür diliyorum. Sözlerim hiçbir şekilde Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nü (IFRI) bağlamamaktadır ve tamamıyla kişiseldir.'